PEJZAŽI IZ SNOVA: Prelepe lokacije iz filmova Ratovi Zvezda
Foto: Facebook/screenshot

Druga dimenzija

PEJZAŽI IZ SNOVA: Prelepe lokacije iz filmova Ratovi Zvezda

Pop kultura -
Ako ste ljubitelji 'Ratova zvezda' možete posetiti lokacije na kojima su snimane neke od najpoznatijih scena iz filmova i osećati se kao na nekoj drugoj planeti.
Foto:Youtube/screenshot
Foto:Youtube/screenshot

Mnogi sanjaju o putovanju u svemir. Ali ako ste ljubitelj 'Ratova zvezda', možete imati osećaj već kao da ste u svemiru ako odlučite da posetite neku od poznatih lokacija na kojima su snimani ovi naučnofantastični filmski klasici. Zanimljivo je da neke od lokacija uopšte nisu potpuno izolovane i na suprotnoj strani sveta - kao što bi neki pomislili.

Od večere u domu iz detinjstva Luka Skajvokera do romantičnog balkona na kojem je procvetala romansa, evo nekih od mesta na kojima su oživeli 'Ratovi zvezda', a koje i sami možete posetiti.

Hotel "Sidi Driss", Matmata, Tunis

Hotel Sidi Driss, Tunez

Posted by QueLook on Wednesday, July 29, 2015

Ovo je možda i najpoznatije mesto iz 'Ratova zvezda', na kojem je sniman interior Lukovog doma iz detinjstva na planeti Tatuin.

"La Grande Dune", izvan Nefte, Tunis

Remember that igloo-shaped hut that served as Luke Skywalker's boyhood home in Star Wars? Some devoted fans have completely restored it http://su.pr/2Z6mVy

Posted by Inhabitat on Saturday, July 28, 2012

Eksterijer igla Lukove kuće sniman je na oko 300 km udaljenosti od presušenog jezera "Chott El Djerida". Mala ledena kućica je i dalje na istom mestu, te se do njega može doći malo boljim automobilom.

Potražite ga na GPS koordinatama: 33°50'34.42″N, 7°46'44.48″E.

Nacionalni i državni park "Redwood", Kalifornija

#8"REDWOOD (CALIFORNIA)"-The Redwood National and State Parks (RNSP) are located in the United States, along the...

Posted by NLand on Friday, March 28, 2014

Endor - šumoviti mesečni dom Evoka, sniman je u divovskom kalifornijskom nacionalnom parku, s tim da je većina scena snimana na privatnoj zemlji koja je u vlasništvu kompanije koja se bavi sečom drva.

"Hardanger Jokulen" glečer, Finse, Norveška

Hotel Finse 1222, the highest point on the Bergen - Oslo railway. Notice the icicles hanging from the roof...we...

Posted by From Fire to Ice on Tuesday, February 17, 2015

Eksterijeri ledenog sveta Hota u filmu 'Carstvo uzvraća udarac', snimani su u malenom selu Finse u Norveškoj. Ekipa je ostala u tamošnjem hotelu "Finse 1222 Hotel", dok su snežne scene snimali sa stražnjih vrata.

Ali glavne scene bitke snimane su na obližnjem glečeru.

"Villa del Balbianello", Leno, Italija

Villa del Balbianello (aka Naboo in Star Wars: Attack of the Clones)

Posted by Devin Serlin on Saturday, September 26, 2015

U filmu 'Klonovi napadaju', Anakin i Padma sakrivaju se u blizini jezera koje je u stvarnom životu popularan izbor za venčanja mnogih mladih parova, na italijanskom jezeru "Como". Na vrhu šumovitog poluostrva, do kog možete doći samo brodićem, 1878. godine je izgrađena "Vila del Balbianello", za kardinala Angela Mariu Durini.

Inače, ovde je svratio i Džejms Bond u filmu 'Casino Royale'.

"Plaza de Espana", Sevilja, Španija

Photoshoot @ Plaza De Espana where some of the scenes of episode II of George Lucas' STAR WARS saga Attack of the clones was being filmed!

Posted by Edmund Toh on Sunday, November 29, 2015

Kad Padma i Anakin dođu u "Theed", na trg ispred palate, ustvari se nalaze na ovom trgu, izgrađenom 1929. godine. Za scene u filmovima 'Klonovi napadaju' i 'Fantomska pretnja', trg je dramatično promenjen u puni krug (dotad je bio u obliku polukruga), pa su okolne građevine postavljene kako bi uključile tornjeve i zelene kupole Nabua.

"Phang Nga" zaliv, Tajland, Kina

"Over the years, places in Phuket, Phang Nga and Krabi have been the locations for scenes in a variety of blockbusters...

Posted by GroupGlobal Thailand on Thursday, April 30, 2015

Omiljeni Vuki rođen je na planeti "Kashyyyk", koja se pojavljuje u 'Osveti Sita' u obliku bujnog sveta u kom traje beskonačno toplo godišnje doba. Ali u stvarnosti je reč o fotografijama s nekoliko lokacija koje su digitalno montirane na snimke.

Planina Etna u Italiji

Mount Etna is the tallest active volcano on the European continent (3,329 m or 10,922 ft high). It is also 1 of the 16...

Posted by dd & lulu on Sunday, September 6, 2015

Ne, glumci se nisu zaista borili među lavom sicilijanskog vulkana. Ali njegove fotografije su korišćene kako bi se snimila bitka između Obi-Vana i Anakina u 'Osveti Sitha'.

"Whippendell" šuma, Ujedinjeno Kraljevstvo

Whippendell Wood in #Watford was used for exterior shots on the planet Naboo for Star Wars

Posted by Claytons Estate Agents on Monday, October 14, 2013

Reč je o prelepoj šumi koju čak ni Žar Žar Binks ne može upropastiti. Šuma Nabua, u kojoj Žar Žar Binks prvi put susretne Obi-Van Kenobija i Kvaj-Gon Džina u 'Fantomskoj pretnji' , snimana je u Engleskoj.

Nacionalni park "Death Valley", Kalifornija

Iako je većina planete Tatuin snimana u Tunisu, ključne scene iz 'Nove nade', kao Obi-Vanov prvi susret s Lukom, snimane su u ovom nacionalnom parku, između "Sierra Nevade" planina i "Mojave" pustinje.

Source: Star Wars fans hit Halloween parade by ReutersNews on Rumble

(express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track