MALO MU JEDNA: Ron Hauard dobio drugu zezdu na stazi slavnih Holivuda
Foto: Profimedija

MALO MU JEDNA: Ron Hauard dobio drugu zezdu na stazi slavnih Holivuda

Pop kultura -
LOS ANĐELES - Reditelj filma "U srcu mora", koji uskoro stiže na bioskopske repertoare, Ron Hauard dobiće još jednu zvezdu na stazi slavnih u Holivudu.

Ova izuzetna počast će američkom reditelju, glumcu i dvostrukom Oskarovcu Ronu Hauardu biti ukazana 10. decembra, na svečanosti na kojoj su svoje prisustvo već najavili njegovi najbliži prijatelji, producent Brajan Gejzer i glumac Majkl Kiton.

Slavni sineasta je svoju prvu zvezdu na čuvenom bulevaru dobio 1981. za ulogu Ričija Kaningema u kultnoj TV seriji "Happy Days". Više od tri decenije kasnije, nova zveda će mu biti dodeljena kao nagrada za njegovo ogromno rediteljsko dostignuće.

Od 1977, kada je prešao iza kamere, snimio je čitav niz zapaženih ostvarenja: "Čaura", "Vilou", "Sirena", "Apolo 13", "Da Vinčijev kod", "Blistavi um", "Trka života"... Dodela druge zvezde na stazi slavnih poklapa se sa premijerom Hauardovog novog filma, "U srcu mora", sa Krisom Hemsvortom u glavnoj ulozi. Š

ezdeset godina posle Džona Hjustona, 61-godišnji reditelj donosi priču o Mobi Diku, ali ovog puta zasnovanu na istinitim događajima. Film govori o legendarnom putovanju posade kitolovca Eseks, koja se 1819. godine otisnula duboko u Tihi okean, a čija je pustolovina poslužila kao inspiracija Hermanu Melvilu za njegov čuveni roman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track