Fest otvara debitantski film Vlažnost

44. put: Beogradski međunarodni filmski festival od 26. februara do 6. marta

Fest otvara debitantski film Vlažnost

Pop kultura -
„Vlažnost“ je moderna priča sa primesama trilera, prati lik Petra, mladog menadžera, čiji život dobija neočekivani obrt kada njegova žena iščezne, a on pokuša da njen nestanak sakrije od svih i nastavi sa normalnim životom

Beogradski međunarodni filmski festival Fest, koji će se od 26. februara do 6. marta 2016. održati 44. put, otvoriće film „Vlažnost“ beogradskog reditelja Nikole Ljuce.„Vlažnost“ je moderna priča sa primesama trilera, prati lik Petra, mladog menadžera, čiji život dobija neočekivani obrt kada njegova žena iščezne, a on pokuša da njen nestanak sakrije od svih i nastavi sa normalnim životom. Dok danju pokušava da održi savršenu sliku koju je o sebi izgradio, noću ne može da spava.

U periodu od nedelju dana Petrov život uvučen je u kovitlac događaja, njegovi strahovi i nesigurnost sve više izlaze na površinu i što se on više trudi da ih potisne, oni su sve jači.„Vlažnost“ je celovečernji debi Nikole Ljuce, koji se istakao kratkim filmovima „Četvrtak“, „Narednik“ i „Scene sa ženama“, koji su prikazivani na mnogim međunarodnim i domaćim filmskim festivalima.

- Fest je 2001. godine prikazao dva meni veoma bitna filma. „Ples u tami“ na otvaranju i „Magnoliju“ na zatvaranju. Ta dva filma bila su prelomna da počnem da se bavim režijom. Osećaj sreće i zahvalnosti što ću otvoriti Fest je dublji i kompleksniji nego što može da se opiše - kazao je Ljuca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track