Izložba slika Raskršće poziva na preispitivanje
Foto: Damir Dervišagić

Galerija ULUS: Mila Gvardiol otvorila izložbu

Izložba slika Raskršće poziva na preispitivanje

Pop kultura -
U najnovijoj seriji slika bavim se prostorom i perspektivom, kaže Mila

Mila Gvardiol otvorila je izložbu svojih slika „Raskršće“ u Galeriji ULUS, a njeni radovi-triptisi privukli su brojnu publiku.- U najnovijoj seriji slika bavim se prostorom i perspektivom. Do sada sam slikala dvodimenzionalne apstraktne slike, u kojima sam se igrala sa oblicima i bojama, dok u ovoj fazi uvodim novi momenat, dubinu, to jest treću dimenziju, u smislu perspektive i otvorenosti kompozicije, da se pogled proteže izvan formata slike - objašnjava Mila.

Veliko interesovanje... Sa otvaranja izložbe
Veliko interesovanje... Sa otvaranja izložbe

Prva izložba na kojoj se predstavila beogradskoj publici sa „Raskršćima“ bila je u Galeriji „Blok“ 2014. godine. Od tada su se „Raskršća“ od slika rađenih u veoma svedenom koloru razvila do slika sa jakom koloristikom i dodatim elementima poput geometrijskih oblika i kumulativnih oblaka.- Pozivam gledaoce da dođu na izložbu i dozvole mojim slikama velikih dimenzija da ih poput bioskopskog platna uvuku u metaforičke priče o raskršćima i na taj način ih nagnaju da preispitaju neke svoje odluke, kao i da donesu nove - kaže umetnica.

Gost... Miloš Šobajić
Gost... Miloš Šobajić

Mila Gvardiol doktorirala je na interdisciplinarnim studijima na Odseku za digitalnu umetnost Univerziteta umetnosti u Beogradu 2012, docent je na Fakultetu za digitalnu produkciju u Sremskoj Kamenici i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Član je ULUS i ULUPUDS.(M. C.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track