INICIJATIVA: Plato kod pozorišta u Bečeju nazovite po Vladi Divljanu
Foto: Fonet

Članovi grupe Eva Braun pokrenuli peticiju

INICIJATIVA: Plato kod pozorišta u Bečeju nazovite po Vladi Divljanu

Pop kultura -
Članovi sastava Eva Braun pokrenuli su inicijativu preko društvenih mreža da plato pored Gradskog pozorišta u centru Bečeja dobije ime po Vladi Divljanu.

Od gradskih vlasti u gradu na bačkoj obali reke Tise do zaključenja broja nismo uspeli da dobijemo komentar povodom ovog zahteva. Poznati muzičar preminuo je 5. marta 2015. posle duge i teške bolesti u Beču. Nekadašnji frontmen benda Idoli i istaknuti član novog talasa veoma je bio vezan za Bečej. U zimu 1996. nakratko je došao iz Australije u Srbiju da bude učesnik jedne rok tribine. Tada se upoznao s grupom Eva Braun, koja je odrasla na njegovim pesmama. Posle tribine svirali su, a on im se spontano pridružio u nekoliko pesama Idola.- I to je bilo nezaboravno. Još početkom devedesetih, kad je otišao iz Srbije, nekako sam se pomirio s tim da ga više nikada neću videti na koncertu. Ali te večeri bilo je jasno da je magija sve vreme bila tu. Onda se na Giletov nagovor reaktivirao, pokrenuli su Old stars bend, koji je kasnije preimenovan u Nevladina organizacija (tipičan njegov humor, mada je ovom drugom imenu kumovao Dragan Kremer) - zapisao je svojevremeno Petar Janjatović.

Zaslužio je... Vlado Divljan
Zaslužio je... Vlado Divljan

Eva Braun i Divljan snimili su predivan, topao, mada zapostavljen disk „Sve laži sveta“, kao i pesmu „Hajde sanjaj me, sanjaj“, koja je brzo postala hit. (LJ. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track