FOTO NJIMA JE REČENO DA NISU DOVOLJNE LEPE ZA HOLIVUD To ih nije sprečilo da postanu uspešne glumice
Foto: AP, Profimedia

Surova strana šoubiznisa

FOTO NJIMA JE REČENO DA NISU DOVOLJNE LEPE ZA HOLIVUD To ih nije sprečilo da postanu uspešne glumice

Pop kultura -
Neke od danas najpoznatijih glumica, čiji je talent nagrađen s najvećim priznanjima, tokom svojih početaka nailazile su na velika odbijanja.

Često bolna i nimalo ugodna iskustva proživljavale su na račun izgleda, rečeno im je naime kako nisu dovoljno lepe da bi uspele u svetu šoubiznisa.

1. Meril Strip glumica je s tri osvojena Oskara i najviše nominacija za istoimenu filmsku nagradu u istoriji, a na samom je početku karijere doživljavala niz odbijanja na audicijama za uloge. Tako je na audiciji za veliki hit osamdesetih, "King Kong", Meril stajala na pozornici uz producentovog sina, na što je poznati Italijan, Dino de Laurentis svom sinu doviknuo: "Zašto si mi doveo ovu ružnu stvar?" , Meril mu je na tečnom italijanskom, odgovorila: "Moje izvinjenje, želite li reći kako nisam dovoljno lepa da budem pored King Konga?"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

2. Lea Mišel američka je glumica i pevačica kojoj su odlično odigrane role donele i nominacije za nagrade Emi i Zlatni Globus. Lea je zbog svog izgleda često bila na meti kritika, tako su joj agenti savetovali da se podvrgne plastičnoj korekciji nosa za kojeg su smatrali kako je prevelik i kvari njen izgled. Glumica je tada imala samo 15 godina i pored sebe vrlo strogu mamu koja joj nije dozvolila da se operiše, stalno joj napominjući kao uzor Barbru Strejsend.

3. Sara Džesika Parker, ime koje stoji iza izvrsno odigrane uloge sada već kultne Keri iz serije "Seks i grad", na meti enormne većine kritičara bila je dugo u kontekstu najmanje poželjnog lica ekrana. Magazin "Maksim" namenjen muškim čitaocima proglasio ju je najmanje seksepilnom ženom svih vremena.

foto: AP
foto: AP

4. Ana Kendrik američka je glumica i pevačica, nominovana za Oskara za najbolju sporednu glumicu u ulozi Natali Kiner u filmu "Ni na nebu, ni na zemlji". Zapaženu ulogu imala je i u "Sumrak sagi", kada su hiljade fanova raspisali je javnu peticiju na Fejsbuku tražeći da joj se uloga oduzme zbog izgleda, smatrajući je ružnom. Isto su mišljenje o brineti sofisticiranih crta lica i porculanskog tena delili joj i kolege iz srednjoškolskih klupa.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

5. Ket Denings imala je prilike glumiti u mnogim hit ostvarenjima velikog platna (Thor, House Bunny, Nick and Norah's Infinite Playlist). Njena popularnost dosegla je velike razmere tokom odlično odigrane glavne uloge u seriji "2 Broke Girls". Zanimljivo je kako je uspešna Ket često nailazila na odbojanje za traženu ulogu, u njima je bilo napisano kako ako želi uspeti treba što pre poraditi na svom izgledu. Ket nikada nije sledila savete agenata o promeni izgleda, koji su tražili da izbeli zube, smrša, potamni ten i posvetli kosu.

 foto: Profimedia
foto: Profimedia

6. Vinona Rajder, dobitnica Zlatnog Globusa i sa zasluže dve nominacije za Oskara brojnima je dala do znanja kako su talent i upornost, vrline onih kojima je put do uspeha popločan trnovitim stazama. Jer kako drugačije opisati situacije u kojima je Vinona nebrojeno puta na audicijama zamoljena da napusti dvoranu pre nego što je imala priliku pokazati pripremljenu ulogu. Razlog je naravno bio njen izgled, producenti je nisu smatrali lepom a ni poželjnom.

 foto: Profimedia
foto: Profimedia

7. Majndi Keling danas je peta najplaćenija televizijska glumica s zaradom od 6.5 miliona dolara godišnje. Simpatična komičarka indijskog porekla tokom uspinjanja na lestvicu najboljih doživljavala je niz uvreda. Jedna od najokrutnijih stigla je od američke poznate producentske kuće koja je Majndi ponudila prostor za saopstveni šou, ali ponuda je povučena kada su shavtili da nije dovoljno lepa.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track