KANJE VEST PROSI NA TVITERU: Bolje da date meni pare nego deci u Africi
Foto: Profimedia

Da li je ovo samo jedan dobar marketinški potez?

KANJE VEST PROSI NA TVITERU: Bolje da date meni pare nego deci u Africi

Pop kultura -
Dan nakon što je objavio da je u milionskim dugovima, Kanje Vest je preko Tvitera zatražio novčanu pomoć kako bi "svet učinio boljim mestom".

Suprug Kim Kardašijan smatra da je njegov rad toliko neophodan društvu, da bi umesto deci u Africi, ljudi trebalo da doniraju novac njemu.

Kanje je najpre nosuo paljbu po organizatorima Gremija, zato što njegovi albumi nisu nominovani za album godine, a potom se obratio osnivaču Fejbuka Marku Zakerbergu i zamolio ga za novčanu pomoć.

"Znam da ti je rođendan, ali molim te možeš li da me pozoveš do sutra? Ti voliš hip-hop, voliš moju umetnost. Ja sam tvoj omiljeni umetnik, ali ti me gledaš kako jedva dišem dok slušaš moj album kod kuće", napisao je reper, te svoje pratioce zamolio da putem društvenih mreža apeluju na Zakerberga da ga kontaktira. Usput je sebe nazvao Diznijem ove generacije.

"Nemam dovoljno resursa da stvaram ono što zaista mogu. Bilo bi jako kul kada biste mi pomogli u nevolji. Znam da bih mogao da učinim svet boljim mestom."

Posle Zakerberga, sledeći na meti bio je jedan od osnivača Gugla "Lari Pejdž".

"Hej Lari Pejdž, želim i tvoju pomoć. Svi vi u San Francisku slušate rep muziku u svojim domovima, ali nikada ne pomažete pravim umetnicima. Radije biste da otvorite školu u Africi, kao da tako zaista pomažete državi."

Nakon ovih tvitova, Kanje je suprugu Kim izveo na romantičnu večeru za Dan zaljubljenih, o čemu svedoči i fotka koju je ona objavila na Instagramu.

Kanje je u petak predstavio svoju novu modnu kolekciju i promovisao novi album, koji fanovi mogu da čuju samo ako se pretplate na Džej Zijevu muzičku platformu "Tidal".

Mnogi pretpostavljaju da on na ovaj samo pokušava da skrene pažnju na sebe i da tako poveća prodaju novog albuma.

Kanje je juče objavio da duguje 53 miliona dolara, i zamolio fanove da se mole za njega. Glumice Mila Kunis, Kristen Bel i Ketrin Han našalile su se na njegov račun, i objavile fotografiju na kojoj drže upaljače uz poruku "Molimo se za Kanjea".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track