GLUMAC SLAVEN DOŠLO: Radio sam sa učiteljima Leonarda Dikaprija
Foto: Dragana Udovičić

Njegov talenat prepoznali u Berlinu

GLUMAC SLAVEN DOŠLO: Radio sam sa učiteljima Leonarda Dikaprija

Pop kultura -
Dobio sam ponude za nekoliko filmova u inostranstvu. Voleo bih da se nešto od toga ostvari i da me gledate na nekom drugom jeziku, kaže novosadski glumac

Slaven Došlo (24) jedan je od 17 umetnika iz celog sveta koji su odabrani između nekoliko hiljada ljudi za program talenti filmskog festivala u Berlinu.Glumac koji je zablistao ulogama u filmovima „Pored mene“ i „Panama“ dobio je priliku da učestvuje u radionicama tokom Berlinala i da ga upoznaju producenti iz Evrope i Holivuda.Radionica- Na program se prijavi oko 3.000 ljudi. U mojoj grupi bili su glumci iz Japana, Burkine Faso, Indonezije, Grčke, Norveške i Brazila. Imao sam prilike da učestvujem u radionicama koje su vodili Žan-Luj Rodrige i Kristof Konrad, koji su radili sa nekim od najistaknutijih glumaca današnjice poput Leonarda Dikaprija. Takođe, pored toga, imali smo razna predavanja i mogućnost da se upoznamo sa kasting direktorima i agentima iz Nemačke - kaže Došlo i dodaje:

- Dobio sam ponude za nekoliko saradnji u inostranstvu, ali to je i dalje u fazi pregovora. Voleo bih da se nešto od toga ostvari i da me možda gledate na nekom drugom jeziku.Došlo je prošle godine imao imao priliku da prošeta i crvenim tepihom u Kanu s ekipom „Paname“, dok je u Berlinu prikazan njegov film „Vlažnost“, koji će otvoriti ovogodišnji Fest.Socijalna pitanja- Čini mi se da se na Berlinalu više postavljaju socijalna pitanja i političke teme, dok je Kan rezervisaniji za filmove koji ne moraju da budu na taj način provokativni. Kan je definitivno najveći festival, iako je Berlin za mene bilo iskustvo koje menja pogled na stvari i vraća entuzijazam i svrhu bavljenja glumom - kaže mladi Došlo, koji je imao prilike da se upozna s Meril Strip i rumunskom glumicom Kristinom Flutur. Film „Vlažnost“ dobro je prihvatila publika, a ekipa s nestrpljenjem čeka domaću premijeru u Sava centru.

Film „Vlažnost“POSLE GEJA I ZAVODNIKDošlo - za razliku od filma „Pored mene“, u kojem igra geja - u ostvarenju „Vlažnost“ tumači zavodnika Milana, s kojim beži žena glavnog junaka.- Lik koji interpretiram je na neki način inicijator događaja. On je okidač, pokreće radnju time što svojim šarmom, dobrotom i nezainteresovanošću za formalno i materijalno pokreće ženski lik da izostane iz života - kaže Došlo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track