(FOTO) I DRUGI TVORAC MATRIKSA POSTAO ŽENA: Endi Vačovski promenio pol i sad se zove Lili
Foto: Profimedia

Braća ili sestre

(FOTO) I DRUGI TVORAC MATRIKSA POSTAO ŽENA: Endi Vačovski promenio pol i sad se zove Lili

Pop kultura -
Poznati američki reditelj i scenarista, čuven po hit filmu "Matriks", Endi Vačovski, promenio je pol i odsad se zove Lili.

Endi je promenio pol četiri godine nakon što je to učinio njegov brat, odnosno sestra Lana. Lili Vačovski (48) se otkrila kao transeksualna žena jer je navodno britanski list "Dejli Mejl" zapretio da će oni objaviti vest, piše "Gardijan". "Znala sam da ću u nekom trenutku morati javno da obelodanim vest. Kad živite kao transeksualna osoba, teško je sakriti se od javnosti. Samo sam htela da se osećam udobno u svojoj koži. Ali, izgleda da nije na meni da donosim takve odluke."

U dužem saopštenju se zahvalila sestri, supruzi, prijateljima i porodici na podršci. Spomenula je i poteškoće sa kojima se susretala kao transrodna osoba: "Nije lako. Morate se suočiti sa surovom stvarnošću da ćete ostatak života živeti u neprijateljskom okruženju."

Sestre su na iMDB-u još uvek potpisane kao "The Wachowski Brothers" i pod tim imenom su godinama radile u filmskoj industriji. Najveći uspeh postigle su kao scenaristi i reditelji legendarne trilogije "Matriks", a režirali su i filmove "Cloud Atlas" i "Jupiter Ascending" (koji je doduše pokupio nominacije za najgori film prošle godine) i napisali scenario za "V for Vendetta".

(Guardian)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track