(FOTO) PLUS SAJZ MODELI OSVAJAJU SVET: Muškarci, ovo je vaš predstavnik
Foto: Printskrin/Instagram

Akcenat je na fizičkoj snazi

(FOTO) PLUS SAJZ MODELI OSVAJAJU SVET: Muškarci, ovo je vaš predstavnik

Pop kultura -
Plus sajz modeli polako ali sigurno osvajaju svet mode, a među njima su do sada vođstvo imale žene. Međutim stvari počinju da se menjaju, pa tako i muškarci polako osvajaju modno tržište kada su u pitanju krupniji modeli.

Zak Mik je momak koji pomera granice i promoviše muške plus sajz modele. Modna agencija došla je na ideju da progura i muške plus sajz modele pod imenim "bron" (brawn)."Bron" šalje pozitivnu poruku, odnosno u prvi plan stavlja fizičku snagu.Prvi bron model je Zak Miko, glumac, komičar i pisac. On je visok 198 centimetara, obim struka mu je 101 centimetar. Zak predstavlja sve muškarce koji se dobro osećaju u svojoj koži i žele da budu u trendu.

A photo posted by Zach Miko (@zachmiko) on Mar 16, 2016 at 10:03am PDT

"Pozitivan stav o telu, promovisanje različitih veličina i oblika tela su jako važni i o tome se sve više priča. Tu priču moramo da "proširimo" i na muškarce", kaže Bart, predsenik modne agenicije čiji je Zak član.

"Želim da svaki muškarac kaže: "Ja to mogu", kada vidi Zaka", kaže Bart. On smatra da na tržištu nema dovoljno moderne muške odeće za one koji nisu "manekenski tipovi", a nisu ni gojazni.

A photo posted by Zach Miko (@zachmiko) on Mar 15, 2016 at 1:30pm PDT

"Sebe smatram bucmastim, zdepastim ili već upotrebite koju reč želite. Moj posao je u modnoj industriji, što zahteva da se oblačim moderno, ali ima problem da nađem odeću u svojoj veličini. Poražavajuće je što sebe ne smatram gojaznim, ali opet, u prodavnicama ne mogu da nađem veličinu garderobe za sebe", kaže Ivan Bart, i dodaje da se nada da će "bron" momci navesti brendove da proizvode veće konfekcijske veličine za muškarce.

A photo posted by Zach Miko (@zachmiko) on Nov 19, 2015 at 11:56am PST

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track