(VIDEO) OTIŠLI SU TIHO KAO ŠTO SU I ŽIVELI: Ovih 10 naših glumaca je umrlo, a da niste ni znali
Foto: Printscreen YT I Kurir Dragan Kadić

Da ih ne zaboravimo

(VIDEO) OTIŠLI SU TIHO KAO ŠTO SU I ŽIVELI: Ovih 10 naših glumaca je umrlo, a da niste ni znali

Pop kultura -

Mnogi glumci otišli su tiho, nečujno, neki su i možda zaboravljeni.

Iako znate da nisu više među nama, lepo je prisetiti se ljudi koji su obeležili našu kinematografiju i naše živote.

Zlata Petković će svi pamtiti kao legendarnu "Mariju" iz "Otpisanih". Zlata je preminula 2012. u 59. godini od posledica moždanog udara.

Dušan Golumbovski je umro početkom januara 2016. u 75. godini. On je ostao najpoznatiji po ulozi Ozrena Soldatović iz “Srećnih ljudi”.

Đurđija Cvetić, koja je preminula u avgustu 2015, diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića 1969. godine. Proslavila se ulogama Sivi dom, Jagode u grlu, Zaboravljeni...

Rajko Prodanović umro krajem 2013. u 58. godini, a prva asocijacija je na lik Kosku iz Sivog doma. Igrao je i u filmovima "Šmeker" i "Savamala" kao i u seriji "Vratiće se rode".

Bekim Fehmiu preminuo je 2010. u 75. godini, a prema nezvaničnim informacijama, izvršio je samoubostvo.

Josif Tatić, Jataganac iz “Boljeg života”, umro je u februaru 2013. u 67. godini. Imao je na desetine zapaženih uloga u filmovima i serijama, a s kolegom Predrag Ejdus radio je predstavu Šovinistička farsa, koja je mnogo toga najavila i ismejala u tadašnjem društvu.

Danilo Lazović, koji je u 55. godini preminuo 2006, proslavio se kao Šćepan Šćekić iz “Srećnih ljudi”, ali pamte se njegove uloge u "Boljem životu", "Porodičnom blagu", filmovima "Poslednji krug u Monci", "Tri karte za Holivud"...

Vasilije Vasa Pantelić preminuo je 2008. u Beogradu, u 87. godini. Pamtio ga kao Krstu Mišića iz "Otpisanih". Pantelić.

Dušan Poček preminuo je 18. marta 2015, a ostao je upamćen po ulozi Jezdimira Uskokovića iz "Boljeg života".

Srboljub Srba Milin, srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac, jedan od osnivača pozorištaDADOV i penzionisani član Narodnog pozorišta, preminuo je u decembru 2015. godine u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track