(VIDEO) BILA JE NAJPOZNATIJA SVEKRVA: Ovih 5 stvari niste znali o Doris Roberts
Foto: Profimedia

Legendarna baka

(VIDEO) BILA JE NAJPOZNATIJA SVEKRVA: Ovih 5 stvari niste znali o Doris Roberts

Pop kultura -

Doris Roberts preminula je u nedelju u Los Anđelesu što je rastužilo sve svetske fanove serije "Svi vole Rejmonda". Bila je najpoznatija po ulozi Mari, majke Rej Romanoa istoimene serije. Svet je neće zaboraviti, a otkrivamo vam 5 zanimljivosti koje moćda niste znali o slavnoj gumici.

1. Umrla je sa 90 godina

Dobro ovo ste znali. Umrla je od...pa od starosti i ostaje nam da se nadamo da ćemo se bar približiti njenim godinama. U svojoj dugoj karijeri glumila je u oko 30 filmova, a ostvarila je sigurno preko 50 televizijskih rola.

Majkl Kanata Mlađi je sin iz prvog braka sa Emiliom Kanatom. Ima troje unučadi: Kelsi, Endrua i Devon. Priča se da je bila dobra majka i još bolja baka u šta je ceo svet mogao da se uveri, ako je moguće suditi po njenoj najpoznatijoj ulozi. Na snimanju "Svi vole Rejmonda" nadimak joj je bio "Matrijarh".

3. "Nijedan muškarac u mom životu nije želeo da budem uspešna"

Bila je dva puta udata. sa prvim mužem Majklom Emiliom Kanatom bila je od 1956. do 1962. Udala se za scenaristu Vilijema Gojena 1963. s kojim je bila do njegove smrti 1983. Umro je od leukemije.

"Nijedan muškarac u mom životu nije želeo da budem uspešna", izjavila je 2014. za Parejd magazin. Za svog kolegu Pitera Bojla, koji joj je glumio supruga u "Svi vole Rejmonda", imala je samo reči hvale.

"Kad smo se upoznali delovalo je kao da se znamo 45 godina. Uživali smo da se šalimo. On je bio antiteza svojoj ulozi. Bio je veseo, načitan i voleo je da peva", izjavila je za isti magazin.

4. Osvojila je 4 Emi nagrade za ulogu u seriji "Svi vole Rejmonda"

Igrala je ulogu Mari Bojl čak 9 sezona. Bila je 7 puta nominovana za Emi (Oskar za serije), od kojih je osvojila 4 za "Najbolju sporednu glumicu u komediji". Bila je prvi izbor producenata za ulogu Mari, ali ih je isprva odbila zbog uloga na pozorišnim daskama. Znali su da će, kako su rekli, "oduvati" pa su insistirali. Srećom, pa je na kraju prihvatila.

Rođena je 1925. u Misuriju kao Doris Mej Grin, a preselila se sa majkom u Bronks 1935. kad ih je njen otac napustio. Živeli su u kući njenog ujaka Vilija Melcera.

"Obožavao me je, naučio me je da se smejem, da pevam. Vodio me je u školu i pretio momcima koji su mi prilazili. Bio mi je otac", izjavila je jednom prilikom.

On ju je inspirisao da prihvati ulogu u predškolskoj predstavi i tada je shvatila da je gluma njena prava ljubav.

(Heavy.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track