KOMEDIJE: Neda Arnerić i Nikola Đuričko spremaju premijere
Foto: Aleksandar Angelovski

Lake predstave za narod

KOMEDIJE: Neda Arnerić i Nikola Đuričko spremaju premijere

Pop kultura -

Publika će moći da se nasmeje gledajući velike glumce u komadima „Slučajna smrt anarhiste“ i adaptaciji filma „Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo“

Bogatu pozorišnu ponudu u Beogradu upotpuniće dve komedije - „Slučajna smrt jednog anarhiste“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i „Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo“ u teatru Kart blanš.Rediteljka Maja Maletković sutra će prvi put u na sceni Studio JDP izvesti komad nobelovca Darija Foa, u kojem igraju Nikola Đuričko, Bojan Dimitrijević, Nikola Rakočević, Miloš Samolov, Marta Bjelica i Joakim Tasić.Teroristi- Predstava je primer kako komično pozorište može da bude i angažovano. Drama je pisana u trenutku kada su se u Italiji 1969. događali bombaški napadi. Pokušala sam da napravim paralelu sa osećanjima prema terorističkim napadima koja mi imamo danas - rekla je rediteljka, koja je istakla da se u drami bave i pitanjem kako mediji manipulišu masama.Glavna uloga Ludaka poverena je Đuričku. On je na neki način moderni Gogoljev Revizor, koji ispituje policajce umešane u ubistvo jednog anarhiste optuženog da je terorista. Nesrećni čovek na saslušanju povodom napada u jednoj banci skače kroz prozor.Želi nagrade- Laka je, narodna komedija, ali ima dublji značaj. Publika će se smejati sve vreme, a ja se nadam da ću dobiti mnogo nagrada - rekao je Đuričko.

Kultno ostvarenje na daskamaNEDA IGRA MILENINU ULOGUU prostoru bivšeg pozorišta Pinokio od sledećeg utorka igraće se komedija „Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo“, prema tekstu Milana Raleta Nikolića, koja će se prvi put pojaviti u formi pozorišne predstave, 40 godina nakon premijere kultne televizijske drame s Milenom Dravić u glavnoj ulozi. Komedija je 1993. proglašena za najbolju TV dramu po oceni kritike i publike. U vozu na relaciji Niš-Stalać-Paraćin-Beograd sreću se na prvi pogled dva nespojiva sveta - Milić, prostodušni i dobroćudni seljak, i Borka, računovođa, odmerena, emotivno zatvorena, nežna. Neda Arnerić i Feđa Stojanović pokušaće da nas uvere da za ljubav nikad nije kasno, a i da nas nasmeju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track