(VIDEO) SPREMAMO SE ZA EVROVIZIJU: Ovo su najnebulozniji tekstovi pesama svih vremena!

Šou!

(VIDEO) SPREMAMO SE ZA EVROVIZIJU: Ovo su najnebulozniji tekstovi pesama svih vremena!

Pop kultura -

Iako je u 'zlatnom dobu' Evrovizije bilo bitno da zemlje imaju što kvalitetniju pesmu, u poslednjih deset godina tog takmičenja obeležene su apsurdnim pesmama kojih ćemo se rado setiti.

I ako se poslednjih godina Evrovizija trudi da ima što više izvođača sa zvukom što sličnijim radijskim hitovima, to muzičko takmičenje već je godinama, većim delom, parada kiča i apsurdnih pesmica.Uoči večerašnje prve polufinalne večeri, bio bi red da se prisetimo najvećih 'bisera' među takmičarima na Evroviziji, čiji su stihovi zbunili, ali i nasmejali, mnoge. 1. Austrija - Trackshittaz: Woki mit deim Popo (2012.)Duo koji je u prvoj polufinalnoj večeri 2012. godine izveo pesmu naziva 'Mrdaj guzom' nije uspeo da se plasira u finale, ali je zato u svet poslao nezaboravne stihove poput: 'Tvoja guza nema osećaje, tvoja guza je deo tebe. Nemoj je stavljati na stolicu, tvoja guza ima mišljenje, da'.

2. Ukrajina - Verka Serduška: Dancing Lasha Tumbai (2007.)Jedan od najbizarnijih ili, za neke, najzabavnijih takmičara definitivno je bio Ukrajinski komičar Verska Serduška. Njegov kontroverzan nastup uključivao je jaknu s brojem '69' kao i izmišljen izraz 'Lasha Tumbai' za kog je pevač rekao da na mongolskom znači 'šlag'. To, naravno, nije istina, nego je izraz fonetski trebao da liči na reči 'Russia goodbye', odnosno 'Zbogom, Rusijo'. - Plesanje je dobro, hajmo, hajmo, hajmo. Bravo. Želim da vidim Lashu tumbai. Želim da vidim, volim te - samo su neke od stihova ove pesme koja je 2007. godine završila na 2. mestu, iza srpske pesme 'Molitva'.

3. Rusija - Buranovskiye Babushki: Party For Everybody (2012.)Još jedni takmičari iz, čini se, najkreativnije 2012. godine koji su se 'proslavili' stihovima. Grupa 'Bake iz Buranova' pevala je o žurkama, a deo stihova na engleskom napisala je slavna autorka američkih hitova Meri Susan Eplgejt. Stihovi na engleskom i na udmurtskom jeziku napisani su odvojeno, stoga ni ne čudi da nemaju smisla. - Mačka je srećna, pas je srećan, mačka je srećna, pas je srećan, svi smo odlično raspoloženi i jako srećni, svi smo odlično raspoloženi, sreće li! - pevale su bake koje su završile na 2. mestu takmičenja.

4. Irska: Dustin the Turkey: Irlande Douze Points (2008.)

- Dosadni zakoni i loši nastup i perika Terija Vogana, ludi nastupi i tužni nastupi, to je koncert Džonija Logana, blokirajte glasanje, šokantna glasanja, dajte nam svojih 12 bodova danas. Da, volimo Bugarsku, volimo te Belorusijo, Gruzijo, Crna Goro, Moldavijo, Albanijo, Hrvatsko, Poljsko, Mađarsko, Estonijo, Slovačko, Armenijo, Bosno i Hercegovino i ne zaboravimo švajcarski sir - peva lutak Dustin the Turkey koji je imao svoju emisiju na irskoj televiziji do 2010 godine.Opisivali su ga kao najsubverzivnijeg lika u irskim medijima. Pesma se našla na 15. mestu Evrovizije te godine.

5. Austrija - Alf Poier: Weil der Mensch zahlt (2003.)Pesma se zove 'Čovek je merilo za sve stvari' i sadržala je verovatno 'najdublje' stihove otpevane na Evroviziji.- Razlika između ljudi, između majmuna i primata, nije puno veća nego što se razlikuju rezanci i pruge od palačinki, pruge od palačinki - pevao je pevač Alf Poier i zaradio 101 bod, zbog čega je završio na 6. mestu takmičenja održanog u Litvaniji.

6. Nemačka - Lena: Satellite (2010.)Pesmu su napisali američki autori Džuli Frost i Dejn Džon Gordon, a osim što je bila pobednica Evrovizije, bila je i veliki radijski hit kao i najprodavaniji digitalni singl u Nemačkoj do tada. - Čak sam i nokte nalakirala za tebe, neki dan sam to uradila, kupila sam nov donji veš, plavo je, nosila sam ga neki dan - stihovi su koji nisu nimalo stali na put 'Satelliitu' da postane pobednik večeri.

7. Finska - Lordi: Hard Rock Hallelujah (2007.)- Ovo je arokalipsa, na dan obrokčunavanja - pevali su 'vrckavi' monstrumi Lordi koji su, kao što se vidi, svoj uspeh osnivali na igri reči i guranje reči 'rok' gde god se mogla progurati, tako predviđajući dan kada će prevladati rok. Njihov zastrašujući izgled i smešni stihovi osvojili su Evropu, stoga su zaseli na prvo mesto Evrovizije koji se tada održao u Grčkoj.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track