NASTAVLJENO SNIMANJE SERIJE: Selo plače za Milašinom
Foto: Dragan Kadic

Pala prva klapa bez Milorada Mandića

NASTAVLJENO SNIMANJE SERIJE: Selo plače za Milašinom

Pop kultura -

S velikim bolom smo juče morali da nastavimo snimanje bez našeg Mande, kaže Radoš Bajić

U Beogradu je juče nastavljeno snimanje serije „Selo gori, a baba se češlja“, prvi put bez Milorada Mandića Mande.Reditelj Radoš Bajić i ekipa radili su nekako u tišini, sa željom da završe scene pre selidbe u Šumadiju.Petlovac zavijen u crno- Ostajemo u Petlovcu da dovršimo započeti posao. S velikim pijetetom i bolom u duši morali smo da smognemo snage, uradimo prvu klapu i nastavimo snimanje našeg zajedničkog projekta. Krajem oktobra na RTS ćemo prikazati poslednju glumačku kreaciju velikog Mande u 12 epizoda - rekao je juče za Kurir Radoš Bajić.Manda je kao Milašin snimao „Selo gori, a baba se češlja“ više od decenije, a poslednju scenu prošlog utorka uradio je sa sveštenikom koga tumači Rastko Janković. Baš tog dana glumica Jelena Gavrilović snimila je i završne kadrove serije s Radošem Bajićem.

- Samo dan pre njegove tragične smrti u selu Rogača podno Kosmaja sa Mandom sam u seoskoj crkvi palio sveće za život, za naše najmilije, za porodicu i decu. Kad smo izlazili iz hrama, u porti nas je dočekao buljuk lepih, tršavih i radosnih đaka iz obližnje seoske škole.

Čini mi se da sam tek tada dokučio zbog čega deca toliko vole „Selo gori“. U čemu je tajna nesvakidašnje naklonosti i ogromne prijemčivosti najmlađe populacije prema junacima iz Petlovca? Tog dana sam u Rogači shvatio da je neprikosnoveni krivac Milašin.

Ostao bez brata Milašina... Radoš Bajić
Ostao bez brata Milašina... Radoš Bajić

Obožavala ga deca

Dvometraš s velikim plavim očima boje najčistijeg mora, i sam otac četvoro dece, Manda je u susretu, u bliskom kontaktu ljubavi i obožavanju najmlađih - i sam momentalno postajao veliko dete. Voleo ih je i potpuno im se predavao - rekao je Bajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track