(VIDEO) 90-IH BIO NAJVEĆA TINEJDŽERSKA ZVEZDA: Nestao sa scene, a danas živi kao car od hobija
Foto: Profimedia

(VIDEO) 90-IH BIO NAJVEĆA TINEJDŽERSKA ZVEZDA: Nestao sa scene, a danas živi kao car od hobija

Pop kultura -

Fredi Princ Džunior bio je prava tinejdž zvezda devedesetih. Svakodnevno je "napadao" sve sa velikog platna, malih ekrana i naslovnica časopisa, a predviđali su mu i sjajnu budućnost iako je bio klasična tinejdž zvezda.

Fredi Princ Džunior bio je prava tinejdž zvezda devedesetih. Svakodnevno je "napadao" sve sa velikog platna, malih ekrana i naslovnica časopisa, a predviđali su mu i sjajnu budućnost iako je bio klasična tinejdž zvezda.Međutim, za razliku od velikog dela razmaženih zvezdanih klinaca, Fredi je bio profesionalac i radio je sve ono što se od njega očekivalo. Nikad nije kasnio na snimanja, svoj posao je shvatao ozbiljno, uredno je obavljao promocije filmova, pojavljivao se na crvenim tepisima, pozirao fotografima i pojavio se na svakoj dodeli nagrada koja u nazivu ima reč "teen".

A onda je učinio ono što niko nije očekivao - napustio je šou-biznis.

Danas ima 40 godina i razmišlja - o palačinkama. Priča o palačinkama je jako bitna jer se njegov "poseban recept" nalazi u kuvaru koji je nedavno izbacio.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Da, ova nekad velika tinejdž zvezda ima kuvar, a osim kuvanja i roditeljstva, pozajmljuje glas gomili likova u animiranim serijama i video igrama, voditelj je jednog šoua, gejmer... Uloge tate, kuvara i gejmera deluju daleko manje impresivno od titule holivudske zvezde, ali svakako on uživa u svemu tome.

Njegov otac Frederik bio je komičar koji je početkom sedamdesetih uspeo da dogura do željenog nastupa u kultnom "The Tonight Show", a već godinu dana kasnije postao je zvezda NBC-evog šoua "Chico and the Man".

Postajao je sve popularniji, a jedan od njegovih prijatelja bio je i legendarni Muhamed Ali. Jednom prilikom je uspeo i da ga udari u nos tokom koškanja u dnevnom boravku.

"Tata je odjurio do kupatila, uzeo peškir, obrisao Alijevo lice, uleteo u auto i zbrisao. Naravno, zadržao je peškir koji je kasnije uramio uz potpis - '1975., Alijeva krv'", rekao je jednom prilikom kroz smeh Fredi. Dve godine kasnije, Fredi senior pronađen je mrtav, a nikad nije otkriveno da li je izvršio samoubistvo ili je to bio samo nesrećan slučaj.

Istina koja je sve promenila Fredi dugo nije znao šta se tačno dogodilo njegovom ocu, a kad bi postavio pitanje, rekli bi mu da je umro nakon što je slučajno uzeo preveliku dozu tableta. Kad je imao 11 godina, jedan očev poznanik otvoreno mu je rekao da je njegov otac izvršio samoubistvo. "Sledio sam se. Sećam se majčinog pogleda koji je skretala svaki put kad bi počela da priča o ocu. Ili bake koja je samo ponavljala da je bio divan čovek. Iste sekunde sam otišao do majčinog ormara i uzeo njen pištolj", objašnjava Fredi.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Na svu sreću, majka ga je sprečila da ne uradi nešto ludo. Nakon nekog vremena, Fredi se preselio u Kaliforniju gde je živeo kod očevog prijatelja i kuma, a bivši očev menadžer ga je upozorio na sve opasnosti koje vrebaju u Holivudu, ali i istinu o svom ocu.

"Rekao mi je da je uzeo previše tableta za smirenje i da je tako nadrogiran doneo pogrešnu odluku. Imao je pištolj s kojim se igrao svaki put kad bi se nadrogirao. Imao sam 12 godina i to je bilo previše za mene. Često bih se tukao u školi. Trebalo mi je puno vremena da sredim neke stvari. Sa 18 godina sam počeo da radim na tome da postanem bolji čovek, nikako ljut čovek", dodao je on.

Očevim stopama Fredi se pojavio u nekim od najpopularnijih tinejdž filmova devedesetih kao što su "I Know What You Did Last Summer", "Down to You", "Summer Catch", "I Still Know What You Did Last Summer", "She's All That"... On i supruga Sara Mišel Gelar 2009. dobili su ćerku Šarlot i tada je odlučio da promeni profesiju: "Hteo sam da budem tata. Želeo sam da im svaki dan pravim doručak i večeru".

Prava karijera je tek počela Fredi je danas zaposleniji nego ikad pre. Svoj hobi je pretvorio u unosan biznis i to biznis kojim se uspešno bavi poslednjih sedam godina.Radi kao voditelj, član je jednog produkcijskog tima, voli stripove, pa skuplja retka izdanja, voli video igrice, pozajmljuje glas, voli da kuva...

A filmska karijera mu ne nedostaje. I to ne samo zato što je očigledno prenatrpan poslom već i zbog onog što mu ovakav pristup radu dozvoljava. Mnogi glumci njegovog kalibra u ovoj fazi već su klasične "holivudske žrtve", ali ne i on. On se oseća uspešnije nego ikad pre.

index

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track