Najveće okupljanje gejmera u Novom Sadu
Foto: PR

Najveće okupljanje gejmera u Novom Sadu

Pop kultura -

Ovog leta u Novom Sadu očekuje vas jedinstveno i neponovljivo gejming iskustvo - International Gaming Festival (IGF). Od 8. do 10. jula u Velikoj dvorani SPENS-a okupiće se najpoznatiji i najbolji gejmeri koji će se takmičiti u najaktuelnijim svetskim igrama.

To su kompjuterske igre Counter Strike: GO, Hearthstone i Dota 2, igre na konzoli PS4 Mortal Kombat X, FIFA 2016 i PES 2016, kartaška igra Magic the Gathering i društvene igre X-wing i Catan.

Osim takmičarskog dela na IGF-u će biti i festivalski deo koji je namenjen svim posetiocima. Svi koji dođu na IGF moći će da posete zanimljive izložbe maketa aviona, brodova, podmornica, tenkova, lego konstrukcija, Star wars figura i stripova, da obiđu muzej konzola, učestvuju u brojnim radionicama i poslušaju predavanja stručnjaka. Svi zainteresovani imaće priliku i da isprobaju neke od najmodernijih tehnologija, kao i da zaigraju neke od preko 200 igrica koje će im biti na raspolaganju.

Poseban deo biće posvećen i umetnosti stripa. Izlagači će biti izdavačke kuće Darkwood, System Comics, Komiko, Besna kobila, Makondo, Modesty stripovi, Orfelin, Klub obožavalaca stripa, Forba B, kao i kreativna radionica Edge Design. Posetioci će svakog dana moći da učestvuju u radionici stripa koju će držati naši eminentni majstori 9. umetnosti Dejan Nenadov, Ivica Stevanović i Aleksa Gajić. Na festivalu će nastupiti i popularni jutjuberi Supreme Nexus, No Sysa, Kika, Nexen4Games, PCAXE, Cone, Stuberi, Marko V, Dex Rock, ZiZ0 Gaming, Niki13 Gaming i Sombrero na kiši. Svi prisutni imaće priliku da se fotografišu i razgovaraju sa njima.

U okviru IGF-a održaće se i Nordeus IGF pro tour u stonom fudbalu. Prvog dana festivala, svi posetioci moći će da igraju revijalne mečeve sa reprezentativcima Srbije. Drugog dana u 10 časova biće organizovan singl turnir na Roberto sport Adrenaline stolovima, dok će se u 15 časova održati dubl turnir na Fabi stolovima. Trećeg dana u 12 časova igraće se dubl turnir, dok će u 15 časova biti organizovan senior i junior turnir, kao i turnir za žene.

Karte za festival su puštene u prodaju i dostupne su u svim Gigs Tixovim objektima, kao i na blagajni SPENS-a. Trenutno je u toku promo period koji traje do 4. jula. Paket ulaznica za tri dana za vreme promo perioda je 800 dinara. Nakon toga cena trodnevne ulaznice biće 1.000 dinara. Cena karte za jedan dan iznosi 400 dinara, dok će na sam dan festivala iznositi 500 dinara. Za decu mlađu od 12 godina obezbeđen je popust od 50 odsto.

Dođite da se igramo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track