RADOŠ BAJIĆ POSVETIO PRIZNANJE PREMINULOM KOLEGI: Manda je zaslužio nagradu Bata Živojinović
Foto: Kurir

Kraj Sofesta

RADOŠ BAJIĆ POSVETIO PRIZNANJE PREMINULOM KOLEGI: Manda je zaslužio nagradu Bata Živojinović

Pop kultura -

Iznenađen sam odlukom. Zahvaljujem se publici, ali bio bih srećniji da je priznanje dobio moj dragi kolega, objašnjava reditelj i glumac

Glavna nagrada 45. filmskog festivala Sofest za fotografiju dodeljena je Maji Radošević za film „Pored mene“. Ostvarenje Stefana Filipovića najbolje je i po mišljenju publike, a mladi reditelj, po oceni žirija, nagrađen je za montažu.Nagradu "Bata Živojinović" dele Jelena Đokić za ulogu Eme u "Smrdljivoj bajci" i Radoš Bajić za Radišu u „Braći po babinoj liniji“.Neočekivana odluka- Iznenađen sam odlukom. Zahvaljujem se publici, ali bio bih srećniji da je priznanje dobio moj kolega Milorad Mandić Manda. Nagrada je za njega i naša je zajednička - rekao je Bajić za Kurir.Svečanim proglašenjem i uručenjem nagrada sinoć je u Centru za kulturu u Sopotu završen Sofest, koji od prošle godine ima koncept festivala filmskih profesija, s tim da je svakog leta jedna profesija u fokusu.Nagradu festivala za najbolju originalnu muziku dobio je Dobrica Višnjić za film „Porodica“, dok je svetski priznati scenograf Aleksandar Denić nagrađen za saradnju u prvom producentskom prvencu Vuka Kostića „Igra u tami“.

Trostruki laureat... Stefan Filipović
Trostruki laureat... Stefan Filipović

„Procepu“ nagrada

Za kostime žiri je nagradio Jelenu Petrović, koja je od Žarka Lauševića napravila prosjaka u „Smrdljivoj bajci“, dok je dizajn zvuka najbolji u filmu „Procep“, na kome su radili Zoran Maksimović i Ognjen Popić.LJ. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track