Legenda VLASTA VELISAVLJEVIĆ proslavio 90. rođendan: Majstore, da nam živiš još toliko!
Foto: Stefan Jokić

Najstariji aktivni glumac u Srbiji

Legenda VLASTA VELISAVLJEVIĆ proslavio 90. rođendan: Majstore, da nam živiš još toliko!

Pop kultura -

Vlasta Velisavljević najstariji aktivni srpski glumac sa Kurirom proslavio 90 -ti rođendan.

Naime, Vlasta Velisavljević juče je napunio 90 godina.Umetnik koji je ostvario legendarne epizode na filmu i u pozorištu proslavio je rođendan u našoj redakciji uz tortu i svećice. Samo dan ranije, kad smo ugovarali intervju s Vlastom, podsetili smo ga da mu je rođendan.- Nisam u Beogradu, pobegao sam na pecanje. Zašto bi baš mene hteli da slikate? - upitao nas je Velisavljević.Kad smo ga podsetili da mu je 28. jula baš jubilarni devedeseti, iznenadio se i nasmejao.- Auuu... Nerado se sećam svog rođendana, ali doći ću da se družimo. Možete mi napraviti žurku - poručio je Vlasta.On je u prostorije Kurira navraćao još kao dete, kad je zarađivao prodajući novine.- Dolazio sam ja kod vas i pre rata. Delio sam deci novine koje su se tu štampale, poklanjali smo ih. Nasledili ste nešto od te čuvene Pravde. Danas tu više nema štamparije. Preseljena je iz centra grada, da ne zagađuje - objasnio nam je glumac.

On sa osmehom kaže da najviše voli poklone u novcu i da već godinama ne slavi rođendan.- Volim svoje godine, znate, to je moj kapital, dobar kapital. Kad bih mogao da ga unovčim u nekoj banci, bilo bi dobro, ali oni samo hoće da uzmu pare - kaže Vlasta i dodaje:

- Ne volim taj dan, ali drugi me uvek spreče u tome da neprimetno dobijem još jednu godinu - kaže Vlasta, koji, kako otkriva, pamti samo 82. rođendan, koji je proslavio u Azerbejdžanu, gde je snimao neki nemački film.

Glumac je, inače, preživeo dva rata i Goli otok, te mu u tim okolnostima često nije bilo do proslave.

- Dok smo večerali, ugasilo se svetlo i u tom trenutku devojke iz ansambla počele su da pevaju i igraju. Najpre sam se zbunio, zanemeo, evo baš kao i sada kad ste me vi iznenadili, a posle mi je bilo drago - priznaje Vlasta i dodaje da se još drži dobro i da radi, kao i da ćemo slaviti i „onaj trocifreni“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track