Holivudskom glumcu uručena nagrada

(KURIR TV) Željko Joksimović na 22. Sarajevo Film Festivalu: Moj brat Robert De Niro je stigao!

Pop kultura -

Željko Joksimović se našao uz holivudskog glumca Roberta De Nira na otvaranju 22. Sarajevo Film Festivala.

Pred ceremoniju svečanog otvaranja 22. SFF-a na Festivalskoj terasi kod Narodnog pozorišta Sarajevo upriličeno je neformalno druženje za protagoniste i ljubitelje filma, zvanice, sponzore i novinare uz piće dobrodošlice.

Ulice u centru glavnog grada BiH bile su pune prolaznika i turista koji su došli da vide goste SFF-a. Sve oči javnosti bile su uprte u američkog oskarovca Roberta de Nira kojem je uručena nagrada "Počasno Srce Sarajeva" za životno delo.

Foto: New Media Team
Foto: New Media Team

Pored De Nira veliko oduševljenje izazvao je Željko Joksimović sa suprugom Jovanom koji se dugo slikao i pozdravaljo sa fanovima.

"Presrećan sam i izuzetno počastvovan što sam gost ovog festivala. De Niro je legenda, veliki glumac čiji sam ogroman poštovalac i činjenica da je došao na ovaj festival je veliko priznanje trudu i radu koji su organizatori uložili gradeći ga proteklih godina. Sa druge stane, ovacije koje sam doživeo, pozdrave i ljubav koju mi šalju ljudi u Sarajevu je za mene toliko značajna i ja im se od srca zahvaljujem. Sledeće nedelje biću stalno u Sarajevu sa porodicom, pripremam se za koncert na stadionu Koševo i ovo je sjajan uvod u divne dane koji me čekaju", rekao je Joksimović.

Foto: New Media Team
Foto: New Media Team

Među brojnim gostima koji su se prošetali crvenim tepihom na spektakularnom otvaranju festivala mogli su se videti i Sanela Jenkins, Emir Hadžihafizbegović, Anila Gajević, Dalal Midhat-Talakić, Deen, Alka Vuica, Dino Konaković, Karlheinz Dobnigg, Ana Babić, Nikola Đuričko, Mirvad Kurić, Željko Joksimović, Pjer Žalica i mnogi drugi.

Legendarni glumac Robert De Nito je po dolasku rekao kako je izuzetno srećan što je došao u Sarajevo.

"Čast mi je što sam pozvan i srećan sam što sam došao u Sarajevo", istakao je De Niro i dodao kako je grozno je sve što se dešavalo u Sarajevu i Njujorku. Glumac je dodao da je impresioniran lepotom Sarajeva, obzirom na ratna razaranja.

Foto: Vera Nikolić
Foto: Vera Nikolić

"Interesovalo me ono što sam gledao u vestima, granatiranje koje se dešavalo četiri godine. Impresionioniran sam lepotom grada. Sramota je da ovakav grad može biti napadnut na takav način", naveo je Robert. Američkom glumcu Robertu De Niru večeras je uručena nagrada "Počasno Srce Sarajeva" za životno delo.

"Hvala ti, Miro. Ceniću i čuvati ovu nagradu jer nema drugog grada na svetu koji pokazuje svoje srce i hrabrost uprkos tragediji", poručio je De Niro.

(Avaz/EPK/V.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja