NATALI PORTMAN ZA KURIR: Možda i ja naučim srpski kao Monika Beluči
Foto: Marina Lopičić

Kurir s holivudskom zvezdom na Mostri

NATALI PORTMAN ZA KURIR: Možda i ja naučim srpski kao Monika Beluči

Pop kultura -

U našem poslu nikad ne znate šta može da se desi sutra, rekla je slavna glumica našoj novinarki, koja je jedina uspela da razgovara s njom u Veneciji

Kako bi izbegla fanove, Natali Portman, čuvena zvezda filma „Ratovi zvezda“, umesto gondolom, kao drugi gosti, došla je automobilom na festival.

I odmah po dolasku na druženje s predstavnicima sedme sile odvojila je nekoliko minuta za razgovor za Kurir i slikanje s našom reporterkom, dok je prema drugim novinarima bila prilično rezervisana.Na naše jednostavno pitanje da li bi svojoj bogatoj biografiji dodala jezik više i glumila kao Monika Beluči na srpskom jeziku, samo se nasmešila.- Možda. U našem poslu nikad ne znate šta može da se desi sutra - rekla je Portmanova.

Iako se s nepunih 13 godina proslavila igrajući u filmu „Profesionalac“, čiji joj je reditelj Lik Beson ponudio glavnu ulogu uz čuvenog Žana Renoa, oskarovka je u svom poslu surovi profesionalac. Ona se za novu ulogu temeljno pripremala kako bi dočarala lik prve dame Amerike Žakline Kenedi.- Mnogo vremena sam provela u Beloj kući učeći o njoj. Mnogi kažu da ličimo. Smejem se na te konstatacije. Mnogo smo zajedno radili na scenariju reditelj i ja - rekla je Natali.Glumica smatra da je najveću transformaciju doživeo njen glas.- Radila sam nekoliko meseci s profesorom kako bih uspela da oponašam glas Džeki Kenedi. Nije bilo lako. Bilo mi je potrebno mnogo časova. Najviše sam vremena potrošila da saznam ko je ona u stvari iznutra. Pa, ne znam ima li sličnosti između mene i Džeki. Nije jednostavno ući u lik žene koja je preživela takav horor koji mi ne možemo ni da zamislimo. Slažete se? Ona je prolazila kroz noćnu moru - objasnila je dobitnica Oskara za film „Crni labud“.

Popularna glumica jevrejskog porekla, koja je izašla u susret našoj novinarki, ipak nije ispoštovala svoje fanove, kao ni druge novinare koji su ostali zatečeni njenim ponašanjem.- Koliko je Alisija Vikander profesionalnija. Sa svima se pozdravila, svakome se potpisala. Kakvo razočaranje - komentarisale su kolege među sobom.

Tajna Haljinom pokušala da sakrije stomačićNATALI KRIJE TRUDNOĆU?Natali Portman se na crvenom tepihu pojavila u glamuroznoj crno-beloj haljini. Njen dolazak je izazvao neverovatnu pažnju u Veneciji, pa tako možemo reći da je jedna od glavnih zvezda ovogodišnjeg festivala. Našem oku nije promaklo da je odabrala širu odeću koja je vešto skrivala njen, čini se, trudnički stomak. Do sličnog zaključka su došle i kolege iz Dejli mejla, koje su s nama pratile premijeru njenog novog filma „Džeki“. Inače, Portmanova već ima petogodišnjeg sina.

Čuveni iranski rediteljRADO BIH SNIMAO U PRIJATELJSKOJ SRBIJIParviz Šahbazi iz Irana u Veneciju je stigao s filmom „Malarija“, koji je trci za nagradu u selekciji „Horizonti“.- Još koliko je ostalo do premijere? Kako izgledam? - pita ovaj pedesettrogodišnji scenarista i reditelj iz Teherana svoju ekipu. A onda nam prilazi i započinje razgovor s našom novinarkom.- Retko dajem izjave, gledam da izbegnem.Na pitanje da li bi došao u Srbiju da snimi projekat, zamislio se, pa predložio da uzmemo njegove kontakte.- Lako ćemo se dogovoriti - poručuje Iranac.

Svetska facaDODIK STIŽE U VENECIJUPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas stiže u Veneciju. On u Italiju dolazi u pratnji Emira Kusturice. Veći deo filma sniman je u Trebinju, a političar dolazi na Mostru kao jedan od ljudi koji je pomogao reditelju tokom realizacije drame na „Na mlečnom putu“, koja govori o ratu na Balkanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track