(FOTO) PREMIJERA: Ludilo od Hamleta u JDP
Foto: Damir Dervišagić

Šekspir kakav još nije viđen u Srba

(FOTO) PREMIJERA: Ludilo od Hamleta u JDP

Pop kultura -

Nebojša Glogovac i Vlasta Velisavljević predvodili sjajnu ekipu koja je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu od klasika napravila odličan eksperiment

1 / 10 Foto: Damir Dervišagić

Na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta gledali smo sinoć premijerno izvođenje „Hamleta“, ali drugačije od svih drugih izvedenih na srpskim pozornicama.Reditelj iz Makedonije Aleksandar Popovski ponudio je čitanje čuvene Šekspirove tragedije na način koji se graniči s ludilom i genijalnošću glavnog junaka.Specijalni efektiPredstava je neka vrsta eksperimenta, ne samo u filozofskom nego i u tehničkom smislu, jer fantastična scena i specijalni efekti kod publike su stvorili utisak kao da je na rok koncertu, a ponekad su je terali na smeh kao da gleda neku laku komediju.Sjajni Nebojša Glogovac u glavnoj ulozi još jednom je pokazao zašto je trenutno najtraženiji na filmu i u pozorištu. On je uspeo da uđe u dubinu Hamletove duše, iako taj tekst, kao i monologe, nikad kao student nije voleo da izgovara.

Biti il‘ ne biti

Predstavu otvara i zatvara duh Hamleta, a igra ga Vlasta Velisavljević, koji je dobio tu čast da izgovori čuveno „Biti ili ne biti“ i da u desetoj deceniji života bude u nekim scenama i mladi kraljević.- U podeli imam čoveka koji je 1936. stupio na scenu. Vlasta je veliki. Ništa uzbudljivije nisam video na sceni od njega - rekao je Popovski.Nizali su se aplauzi za Vlastu i Nebojšu, kao i čitav ansambl, u kom su i Jasna Đuričić, Nikola Rakočević, Jovana Stojiljković, Bojan Dimitrijević, Goran Šušljik, Boris Milivojević i Miloš Samolov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track