(VIDEO 18+) BOMBA: Svi su maštali o njoj zbog uloge striptizete, a to joj je uništilo karijeru
Foto: Youtube Printscreen

I dalje lepotica

(VIDEO 18+) BOMBA: Svi su maštali o njoj zbog uloge striptizete, a to joj je uništilo karijeru

Pop kultura -

Film "Showgirls" je 90-ih bio toliko eksplicitan da su mnogi bioskopi odbili da ga prikazuju. Golotinja u kombinaciji sa sadržajem je dovela do debakla na blagajnama. Uloženo je 45 miliona dolara, a zaradio je 20.

Elizabet Berkli pamtite kao zgodnu striptizetu u filmu Pola Verhovena koji je i pored eksplicitnih scena prošao katastrofalno. Svi su za takav prolaz optužili glumicu Elizabet Berkli. Kritičari, holivudski producenti i publika su bili neumoljivi i to toliko da je režiser Pol Verhoven morao da je brani.

"Ako neko treba da se okrivi, to smo scenarista Džo i ja. Mislim da je ona uradila baš ono za šta smo mislili da je dobro. Očigledno smo promašili. Njena gluma, protiv koje su se svi urotili je bila zasnovana na liku. Mržnja lika - oštrog i na granici psihotičnog, je zapravo kompliment njenom izvođenju", rekao je režiser.

Foto: Youtube printscreen
Foto: Youtube printscreen

Kako je rekao lik iz sitkoma u kom je Elizabet takođe igrala, Holivud je pun seksističkih svinja. Svet joj nikada nije oprostio što se u "Showgrils" razgolitila jer se sve dešavalo početkom 90-ih kada seksi video snimci zvezda nisu bili ni na vidiku. Kao glavna zvezda filma Berklijeva je bila žrtveno jagnje. Ni scenarista, ni režiser ni producenti odgovornost za promašaj nisu preuzeli na sebe.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Posle tog filma ona je prestala da se bavi plesom, kojim se bavila od detinjstva.

"Taj period je za mene lično bio težak, jer su mi se zatvorila mnoga vrata. Morala sam ponovo da nađem snagu i samopouzdanje i da se vratim. Mislim da je do toga došlo jer su me toliko kritikovali i ponizili. Posle toga ništa što je vezano za film mi nije bilo zabavno", rekla je Elizabet.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Danas glumica ima 44 godine, nije odustala od glume, pre četiri godine je postala majka i u braku je sa sinom dizajnera Ralfa Lorena - Gregom.

(24sata)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track