(FOTO) KRALJICA TABLOIDA: Evo kako je Anđelina Džoli medijski uništila Breda Pita
Foto: Twitter

Hladno

(FOTO) KRALJICA TABLOIDA: Evo kako je Anđelina Džoli medijski uništila Breda Pita

Pop kultura -

Anđelina Džoli podnela je zahtev za razvod od Breda Pita posle dve godine braka i ukupno 12 godina veze. Nije tražila alimentaciju, ali je zahtevala starateljstvo za njihovu decu, što znači da će Bred imati pravo samo na posete.

Anđelina Džoli je itekako bila spremna na ovaj potez, pažljivo je isplanirala svaki korak kako bi bila spremna kada vest procuri. Ne samo da je bila spremna sa pravne strane, već je i čitav PR odradio munjevit posao. Krenula je vrlo proračunatom pravnom i PR kampanjom od koje će se Bred Pit vrlo teško oporaviti.

Prvo je pustila informaciju na popularnom trač portalu TMZ koja je sadržavala detaljne podatke o razlozima razvoda: “...Anđelina je vrlo zabrinuta zbog načina kako se Bred ponaša sa decom; Anđelini je dosta toga da se Bred opija i puši travu pred decom; Boji se da je postao opasan u njihovom društvu...”.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Džolijeva je napravila medijski manevar kakav odavno nije viđen - sve je odrađeno u ponedjeljak, na dan kada izlaze najuticajniji tabloidi, kao štu su People, US Weekly, OK!, tako da nijedan veliki tabloid nema priču o razvodu do idućeg broja. Anđelina je na taj način uspela da iskontroliše najprodavanije medije, pa tako i celu priču oko razvoda.

Bredu na kraju nije preostalo ništa nego da pokuša da se odbrani istim tim portalima, ali ništa od toga nije dobilo publicitet koji je Anđelina zaradila. Time je dobila manevarski prostor za pregovore, a sada ostaje jedino da sarađuje i pristane na ono što ona traži.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Opijanje i pušenje trave dodatno je "začinjeno" navodnom aferom sa glumicom Marijon Kotijar, a Breda je na aerodromu dočekao FBI, jer je navodno maltretirao usvojenog sina Medoksa, a nema sumnje da Anđelina ima još neku "aferu" u rukavu za svaki slučaj.

Svaki detalj bio je razrađen, a sudeći po tome da joj je zastupnik Laura Vaser, koja je do sada razbila najmanje desetak holivudskih brakova, ništa nije iznenađenje. Vaserova je naime sama u jednom intervjuu otkrila kako se radi sa medijima, a ovo što je učinila Anđelina gotovo je preslikana metoda.

(Express.hr/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track