DUŠAN KOVAČEVIĆ: Ristić će od Nataše Bekvalac napraviti glumčinu
Foto: Aleksandar Jovanović

Akademik o mjuziklu „Tajna Crne ruke“

DUŠAN KOVAČEVIĆ: Ristić će od Nataše Bekvalac napraviti glumčinu

Pop kultura -

Ljubiša je radio s glumcima razna čuda i nije slučajno angažovao Bekvalčevu. Ako nema teških scena, ona može da odigra Dragu Mašin

Nakon nekoliko godina stvaralačke pauze, akademik i pisac Dušan Kovačević će krajem godine predstaviti novu dramu „Hipnoza jedne ljubavi“.Uzbudljiva sezonaKovačević će i režirati svoje najnovije delo, a u razgovoru za Kurir autor kultnih filmova i predstava „Maratonci trče počasni krug“, „Ko to tamo peva“, „Balkanski špijun“, „Sveti Georgije ubiva aždahu“, „Radovan Treći“ ili „Profesionalac“ komentariše odluku kolege Ljubiše Ristića da ulogu u mjuziklu „Tajna Crne ruke“ Drage Mašin dodeli pevačici Nataši Bekvalac.

- Ljubiša je radio s glumcima razna čuda. Angažman Nataše Bekvalac nije neko iznenađenje. Ristić se bavi pozorištem na najširem mogućem planu. Ne znam kakva je glumica Nataša, ali je nije uzeo slučajno. Možda je sve samo marketing. Ona je po pojavi žena tih godina i ako nema teških scena, može da odigra Dragu - smatra Kovačević.

Zaoštrio pero... Dušan Kovačević
Zaoštrio pero... Dušan Kovačević

U novoj predstavi „Hipnoza jedne ljubavi“ videćemo i dve najlepše domaće glumice - Anicu Dobru i Ninu Janković. Dušan ističe da njegova odluka da uzme lepotice nije reakcija na angažman Nataše Bekvalac.Priča o odlasku- Ne mislim da je samo njihova lepota mamac za publiku. U ovom komadu mi je potrebna i jedna lepa ćerka. U nju će se zaljubiti čovek koji je doputovao izdaleka. Anica Dobra je jedna od najboljih glumica te generacije. Umetnica s kojom bi svaki reditelj ili pisac poželeo da radi. Imao sam sreće da je slobodna zbog svojih obaveza u inostranstvu. Ninu sam viđao samo u Zvezdari i misli da će joj odgovarati uloga devojke koja će napustiti roditeljsku kuću - kaže Kovačević i dodaje:

- Moj novi komad biće priča koja mene zanima, a to je iseljavanje mladih, sredovečnih i starih iz ove zemlje. Plaši me kao čoveka i pisca ko će jednog dana gledati i čitati sve što se radi ako se raziđemo i odemo. Odlazimo nesmanjenom brzinom. U predstavi o jednoj porodici otići će dvoje mladih ljudi. Zvezdara nema problem s publikom. Imamo nekoliko predstava koje se rasprodaju čim se objavi repertoar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track