Najnovije vesti

KATARINA ŽUTIĆ ZA KURIR: Ubila me trema zbog seksa sa Strugarom!
Foto: Marina Lopičić

Intervju, glumica o ulozi u filmu „Jesen samuraja“

KATARINA ŽUTIĆ ZA KURIR: Ubila me trema zbog seksa sa Strugarom!

Pop kultura

Nikad to nisam radila s toliko mlađim kolegom, a Petra do tada nisam poznavala. Zahvaljujući reditelju, nekako sam uspela da napipam tu estetiku

Glumica Katarina Kaja Žutić pre nekoliko dana zablistala je u epizodi konobarice u filmu „Jesen samuraja“, a trenutno snima novu seriju sa Zdravkom Šotrom i priprema premijeru u matičnom Ateljeu 212. U razgovoru za Kurir čuvena buntovnica govori o tome kako joj je bilo da se izbori s tim što je ćerka Svetlane Bojković i šta joj je donela Sterijina nagrada.

- Iznenađena sam kako izgleda „Jesen samuraja“ i fascinirana time kako su urađene scene tuče. Navijam za ovaj film i ne mogu da budem objektivna. Smejala sam se toliko da sam mislila da će mi se šminka razmazati.

Šta ste sebi zamerili kad ste pogledali film?- Zameram sebi što sam ostarila. Ipak, to je glupo zamerati. Uspela sam da dočaram jednu ženu iz malograđanskog sveta. Imala sam veliku tremu kad je trebalo da snimam škakljive ljubavne scene. Nikad to nisam radila s toliko mlađim kolegom, a Petra do tada nisam poznavala. Zahvaljujući reditelju Danilu Bećkoviću i Strugaru, nekako sam uspela da napipam tu estetiku. Kada sam pročitala scenario, nije mi bilo jasno da su to baš osamdesete godine u kojima se odvija radnja.Dugo vas nismo gledali na filmu, više u pozorištu. Šta novo možemo da očekujemo od vas u Ateljeu 212?- Pre nekoliko dana počele su mi probe za novi komad „Deca radosti“, koji je napisala Milena Marković. Tema predstave je bend Ekatarina velika. Nema glavnih uloga. Igram majku jednog ratnika, a komad je priča o vremenu koje nas je dovelo do ovog gde smo danas.

Kako pamtite osamdesete i devedesete godine? Trenutno za RTS snimate seriju „Santa Maria dela Salute“... Šta očekujete nakon filma „Jesen samuraja“? Hoće li vam doneti novu ulogu?

O Svetlani BojkovićPREVAZIŠLA SAM MAJKUDobili ste pre dve godine i Sterijinu nagradu. Koliko vam je ona pomogla da se s vas konačno skine epitet ćerke Svetlane Bojković?- Sterijina nagrada je jedno priznanje koje je došlo u pravom trenutku. Uspela sam da probijem zvučni zid i uđem u neku priznatu ekipu glumaca. Ne mislim da to znači da ste veći umetnik nego što jeste. Ima mnogo talentovanih umetnika koji je nisu dobili. Eto, ni moja majka je nema. Lepo je dobijati nagrade.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...