BIOGRAFIJA NE DAJ SE: Bata Stojković lupio Miru Banjac po guzi!
Foto: Zorana Jevtić

Životna priča slavne glumice „Ne daj se“

BIOGRAFIJA NE DAJ SE: Bata Stojković lupio Miru Banjac po guzi!

Pop kultura -

Kolega je glumicu na snimanju „Balkanskog špijuna“ udario po zadnjici. Svi su bili šokirani, a on se vratio s cvećem i rečima: „Izvini, to je bilo jače od mene“. Glumci su mi najbliža porodica, oni su jak bedem koji me je čuvao, kaže slavna srpska umetnica

Nije sve bačeno, nešto ostaje iza nas, a život se bliži kraju. Ova knjiga to pokazuje. A ja se ne dam, kaže Mira Banjac kao odgovor na svoju biografiju „Ne daj se“, koju je priredila Tatjana Nježić, a koja je juče predstavljena beogradskoj publici.- Rad s Tanjom na ovoj građi za mene je bio jako uzbudljiv, značajan, ali i jako bolan. Prolazeći ponovo kroz to što sam ostavila iza sebe, bilo je jako teško. Kad sam se svega setila, pitam se kako sam došla dovde. Toliko ličnih padova. Najteže mi je bilo prisetiti se perioda kad mi je majka umrla, ona mi je bila sve i nisam znala kako ću to preživeti. Tad mi je prošla misao: „Mene će moji glumci da čuvaju“ - otkriva Mira i dodaje:- Glumci su mi najbliža porodica, oni su jak bedem koji me je čuvao i bez njih ne bih bila ovde gde sam sada, ni privatno, ni u karijeri - kaže Banjac.

Ona kaže da je njen životni moto uvek bio i ostao „Ne daj se“.- Važno mi je da izdržim i ostanem mentalno zdrava. Zato je ova poruka, pre svega, meni namenjena.Radoslav Zelenović istakao je da je ova biografija dokument o jednom vremenu, „život i priča koja je iza onog što je pred našim očima“.- Mi često vidimo te glumce kao nekog ko samo radi taj težak posao, ali oni su svi ljudi od krvi i mesa. Uz život Mire Banjac, u ovom dokumentu za budućnost prolazimo i upoznajemo se sa životima i anegdotama sjajnog Zorana Radmilovića, Bate Stojkovića i drugih, koje možda nikada ne bismo čuli, a koji su toliko značajni za spoznaju tih vrsnih glumaca. Tu je ona anegdota kad je Bata Stojković na snimanju „Balkanskog špijuna“ udario Miru po zadnjici. Svi su skočili, a on se negde izgubio. Nakon nekog vremena vratio se s bombonjerom, cvećem i rečenicom: „Izvini, to je bilo jače od mene“, što je sve nasmejalo - otkriva bivši direktor Kinoteke.Tatjana Nježić je istakla da je bila čast da u razgovorima i intervjuima upozna Miru Banjac kroz drugačiju vizuru.

Renata UlmanskiMIRA, ŽENA VULKANRenata Ulmanski nadahnuto je govorila o Miri.- Sećam se kad je prvi put došla u SNP. Sve smo se pitale ko je ta mala u ćošku, neugledna, ne ističe se. Mislile smo da nije važna, nije nam konkurencija. Onda je došla premijera. Sada se svi sećaju ko je bila Martirija - to je bila Mira Banjac. Mala, nesrećna, grbava, nikakva, a onda je izbio taj vulkan, koji je još uvek prisutan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track