(FOTO) BORBA ZA ŽIVOT: Ove poznate ličnosti prolaze kroz pakao teških bolesti
Foto: AP, Beta

Novcem se zdravlje ne kupuje

(FOTO) BORBA ZA ŽIVOT: Ove poznate ličnosti prolaze kroz pakao teških bolesti

Pop kultura -

Poznate ličnosti u javnosti često pričaju o svojim teškim životnim sudbinama, posebno što na taj način žele da pruže podršku ljudima koji prolaze kroz isto.

Nedavno je otkriveno da čuveni glumac Val Kilmer boluje od raka grla, a on je samo jedan u nizu velikih svetskih zvezda koje kroz život moraju da žive sa teškim bolestima, a uprkos tome ostaju jake.

"Nakon hemioterapije. Verujem da nam kretanje izuzetno pomaže u procesu izlečenja. Nije uvek lako i dešava se da nisam u stanju da vežbam, ali se trudim da vežbam kako bi mi krv prostrujala i tako izbacila toksine iz organizma. Ponekad su vežbe lagane, nekad teže, ali ključ je u kretanju. Vežbanje je lek za svaku bolest. Put ka izlečenju je popločan svim vrstama izazova", poručila je Šenon.

Ona je nedavno gostovala kod Čelsi Hendler i prvi put je u tok-šou programu govorila o bolesti.

"Sve ovo vreme sam mislila da sam hrabra i graciozna, ali zapravo sam se skrivala. Ima dana kad zaista mislim da neću da uspem, ali, pokušavam da ostanem snažna", istakla je glumica, a voditeljka se zbog nje čak i rasplakala.

"Poprilično sam anksiozan i stalno sam razmišljao o tome. Bilo mi je čak i lakše kad sam saznao da se tumor vratio i da više ne moram da brinem. Ionako se mučim sa spavanjem. Sad barem mogu da razmišljam o nekim drugim stvarima", rekao je.

"Posle njegove bolesti teško nam je bilo da prihvatimo i moju, ali ja sam odmah o tome progovorila i svima sve priznala. Osećala sam se lakše, a i posle toga niko me više nije ispitivao o mom stanju. Majkl se posvetio meni, ja njemu. Ponovo smo se zaljubili", rekla je majka devetogodišnje Keris i dvanaestogodišnjeg Dilana.

"Pustila sam ventile i napokon počela da živim. Psihički sam bolesnik i toga me nije sramota", iskrena je Ketrin Zita Džons koja je zbog bolesti, ako zatreba, spremna da ide i u bolnicu.

Inače, njen suprug, glumac Majkl Daglas, nedavno je ispričao da je ova bolest promenila njihov brak.

Majk Daglas

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
U avgustu 2010, čuvenom glumcu dijagnostikovan je rak grla. Daglas je uspeo da pobedi rak 2011, ali mu je 2012. donela nove probleme. Njegov brak sa glumicom Ketrin Zitom Džons bio je u krizi. Na neko vreme su se rastali, ali su uspeli da reše svoje nesuglasice. Početkom ove godine pronela se priča da mu se bolest vratila.

Kako on ne voli da priča o svojim teškim trenucima, Ketrin je jednom prilikom izjavila:

"Pokušali smo da sve rešimo potpuno privatno. Jedino mi je žao što nisam više pričala s ljudima o tome da mi bude lakše. Ali najteže je bilo kada su nas deca pitala "hoće li tata umreti". To su sve usponi i padovi života, a ja nastojim da budem negde u sredini. Sada se osećam super i to zato što znam više o svojoj bolesti i odlično se nosim s time."

"Kada se borite sa nečim većim od sebe uvidite koliku snagu zaista imate", rekla je Kajli povodom raka.

Hale Beri odbijala je da koristi insulin te joj je nakon određenih kontrola dijagnostikovan dijabetes tipa 2. Mnogi tvrde da je glumica samo bila zbunjena te da je od početka bolovala od drugog tipa dijabetesa.

(Blic/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track