Najnovije vesti

(FOTO) BORBA ZA ŽIVOT: Ove poznate ličnosti prolaze kroz pakao teških bolesti
Foto: AP, Beta

Novcem se zdravlje ne kupuje

(FOTO) BORBA ZA ŽIVOT: Ove poznate ličnosti prolaze kroz pakao teških bolesti

Pop kultura

Poznate ličnosti u javnosti često pričaju o svojim teškim životnim sudbinama, posebno što na taj način žele da pruže podršku ljudima koji prolaze kroz isto.

Nedavno je otkriveno da čuveni glumac Val Kilmer boluje od raka grla, a on je samo jedan u nizu velikih svetskih zvezda koje kroz život moraju da žive sa teškim bolestima, a uprkos tome ostaju jake.

 

Šenon Doerti

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Zvezda serija "Beverli Hils" i "Čari" više od godinu dana se bori sa rakom dojke, a kada je izvršena mastektomija, saopšteno joj je da se rak proširio.

 

"Nakon hemioterapije. Verujem da nam kretanje izuzetno pomaže u procesu izlečenja. Nije uvek lako i dešava se da nisam u stanju da vežbam, ali se trudim da vežbam kako bi mi krv prostrujala i tako izbacila toksine iz organizma. Ponekad su vežbe lagane, nekad teže, ali ključ je u kretanju. Vežbanje je lek za svaku bolest. Put ka izlečenju je popločan svim vrstama izazova", poručila je Šenon.

 

Ona je nedavno gostovala kod Čelsi Hendler i prvi put je u tok-šou programu govorila o bolesti.

 

"Sve ovo vreme sam mislila da sam hrabra i graciozna, ali zapravo sam se skrivala. Ima dana kad zaista mislim da neću da uspem, ali, pokušavam da ostanem snažna", istakla je glumica, a voditeljka se zbog nje čak i rasplakala.

 

Džon Njuman

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Da ima tumor na mozgu, Džon Njuman je skrivao četiri godine, a za britanske medije nedavno je progovorio je o teškoj borbi s bolešću koja se vratila. Za Miror je rekao da se nada da će operacija i hemoterapija biti uspešni, a rekao je i kako razmišlja pozitivno.

 

"Poprilično sam anksiozan i stalno sam razmišljao o tome. Bilo mi je čak i lakše kad sam saznao da se tumor vratio i da više ne moram da brinem. Ionako se mučim sa spavanjem. Sad barem mogu da razmišljam o nekim drugim stvarima", rekao je.

 

Ketrin Zita Džons

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Glumičina bolest, koju neki nazivaju teškom depresijom, otkrivena je pre nekoliko godina, a manifestuje se stalnim promenama raspoloženja, od ljutnje, plača, tuge do smeha. Iako su svi mislili da će se njen 68-godišnji suprug Majkl Daglas koji se borio s karcinomom grla, teško nositi s time, 43-godišnja zvezda otkrila je javnosti sasvim suprotne informacije.

 

"Posle njegove bolesti teško nam je bilo da prihvatimo i moju, ali ja sam odmah o tome progovorila i svima sve priznala. Osećala sam se lakše, a i posle toga niko me više nije ispitivao o mom stanju. Majkl se posvetio meni, ja njemu. Ponovo smo se zaljubili", rekla je majka devetogodišnje Keris i dvanaestogodišnjeg Dilana.

 

"Pustila sam ventile i napokon počela da živim. Psihički sam bolesnik i toga me nije sramota", iskrena je Ketrin Zita Džons koja je zbog bolesti, ako zatreba, spremna da ide i u bolnicu.

 

Inače, njen suprug, glumac Majkl Daglas, nedavno je ispričao da je ova bolest promenila njihov brak.

 

Majk Daglas

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U avgustu 2010, čuvenom glumcu dijagnostikovan je rak grla. Daglas je uspeo da pobedi rak 2011, ali mu je 2012. donela nove probleme. Njegov brak sa glumicom Ketrin Zitom Džons bio je u krizi. Na neko vreme su se rastali, ali su uspeli da reše svoje nesuglasice. Početkom ove godine pronela se priča da mu se bolest vratila.

 

Kako on ne voli da priča o svojim teškim trenucima, Ketrin je jednom prilikom izjavila:

 

"Pokušali smo da sve rešimo potpuno privatno. Jedino mi je žao što nisam više pričala s ljudima o tome da mi bude lakše. Ali najteže je bilo kada su nas deca pitala "hoće li tata umreti". To su sve usponi i padovi života, a ja nastojim da budem negde u sredini. Sada se osećam super i to zato što znam više o svojoj bolesti i odlično se nosim s time."

 

Kajli Minog

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Australijska pevačica Kajli Minog se 2005. godine borila sa rakom. Nakon osam meseci hemoterapije i operacija, Kajli je objavila da se izlečila.

 

"Kada se borite sa nečim većim od sebe uvidite koliku snagu zaista imate", rekla je Kajli povodom raka.

 

Toni Brekston

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pevačica kojoj je u 15-oj godini dijagnostikovan lupus, prošlog meseca završila je u bolnici zbog komplikacija sa lupusom. Ona je javnosti otkrila da boluje od ove bolesti 2010. godine. Lupus je autoimuna bolest koja uzrokuje da imuni sistem organizma napada sam sebe, svoje organe i tkivo.

 

Hale Beri

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U jednom intervjuu, slavna glumica izjavila kako je 1989. godine iznenadno pala u višenedeljnu komu. Tada joj je dijagnostikovan dijebetes tip 1 a tokom proteklih 20 godina koristila je svaku priliku da priča o ovoj bolesti te i kako se sa njom bori.

 

Hale Beri odbijala je da koristi insulin te joj je nakon određenih kontrola dijagnostikovan dijabetes tipa 2. Mnogi tvrde da je glumica samo bila zbunjena te da je od početka bolovala od drugog tipa dijabetesa.

 

(Blic/EPK)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...