(VIDEO) MRAČNE I JEZIVE: Ovo su 7 najstrašnijih pesama svih vremena
Foto: Youtube Printscreen

Remek-dela

(VIDEO) MRAČNE I JEZIVE: Ovo su 7 najstrašnijih pesama svih vremena

Pop kultura -

Voleli noć veštica ili ne, činjenica je da ljudi uživaju u strahu, koliko god to bizarno zvučalo, otud i popularnost horor filmova, ali ništa drugačije nije ni sa muzikom.

Znate li onaj osećaj kada vas prođu žmarci od muzike koju u tom trenutku slušate? Najčešći razlog je to što u pesmi uživate, ali ponekad vas i plaši, što zbog svog teksta, što zbog atmosferične melodije.

Portal "Rolling Stone" je napravio anketu za svoje čitaoce, tražeći da za noć veštica glasaju za najstrašnije pesme svih vremena, i moramo priznati da su nas neki rezultati pomalo iznenadili. Izgleda da čitaoci ovog portala ipak nisu toliko naklonjeni rok i metal muzici koliko se to mislilo, ali nismo tu da preispitujemo rezultate.

Evo 7 najjezivijih pesama svih vremena:

1. "The End" - "The Doors"

Džim Morison je pretvorio starogrčki mit o Edipu u svojevrsnu metaforu nastajanja pesme, ali mračna melodija i sumoran tekst su ipak učinili svoje.

2. "Pink Floyd" - "Careful With That Axe, Eugine"

Evo dokaza da koliko muzika moćno utiče na emocije slušalaca. Gilmor i ekipa su ovom numerom zasigurno zaplašili mnoge koji su je slušali usamljeni u mraku.

3. "Black Sabbath" - "War Pigs"

Sigurno jedna od najreprezentativnijih pesama ovog benda uspela je da prenese sav užas rata i da ga spoji sa strašnom rifologijom koja asocira na crnu magiju i veštičarenjem.

4. "Alice Cooper" - "Ballad of Dwight Fry"

Uznemirujuća i pomalo depresivna pesma jedna je od remek-dela Alis Kupera, a i red je da čujete nešto od njih osim izlizane numere "Poison"

5. "Mike Oldfield" - "Tubular Bells"

Nije teško zaključiti zašto mnogi ovu pesmu smatraju najstrašnijom, jer je ona naslovna melodija možda najjezivijeg horor filma svih vremena, "Isterivača đavola".

6. "The Beatles" - "Revolution 9"

Ko bi povezao mile i drage Čupavce sa strahom, ali ukoliko mislite da je to nemoguće onda sigurno niste čuli ovu pesmu, ako se uopšte može tako okarakterisati.

7. "Black Sabbath" - "Black Sabbath"

I vraćamo se Sabatu. Pošto smo pomalo pristrasni, ne znamo da li bi je opisali kao strašnu, ali je definitivno presudno uticala na razvoj hevi metala u decenijama koje joj slede. A i zbog nje je čuveni Ozi Ozborn dobio svoju titulu "Princ mraka", dok su neuki čitav žanr osudili kao satanistički, što ne može biti dalje od istine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track