LICEMERI: Neće Koštanu, a hoće mušku starletu

Nejednaki aršini u Pozorištu na Terazijama

LICEMERI: Neće Koštanu, a hoće mušku starletu

Pop kultura -

Ideju Kokana Mladenovića da za ulogu uzme Boža Vreću uprava je odbila, dok je Vladi Laziću dopušteno da za komad „Mister Dolar“ angažuje Dušana Kaličanina kao ženu

U Pozorištu na Terazijama nedavno su počele probe za prvi mjuzikl rađen po Nušiću „Mister Dolar“, u režiji Vladimira Lazića, a premijera je zakazana za 23. decembar.Komad kritikuje društvo i ono što se prihvata kao elita i što se u medijima plasira, a kuriozitet je da je uloga striptizete starlete pripala Dušanu Kaličaninu. Da ženska uloga bude dodeljena muškom glumcu, ne bi bilo ništa čudno, međutim, zanimljivo je da je istu ideju imao i reditelj Kokan Mladenović za „Koštanu“, ali to ipak nije bilo prihvaćeno. Naime, odluka da glavnu ulogu tumači Božo Vrećo osporena je i odbijena.Pozvali smo direktora Pozorišta na Terazijama Aleksandra Đaju, koji nam je rekao da je ovo drugačija situacija.Dive lakog morala- To nema veze jedno s drugim. Probe su tek počele. Videćemo šta će biti do premijere. Dođite, pa ćemo prodiskutovati - rekao je Đaja.Glumac Dušan Kaličanin istakao je da mu je uloga intrigantna i zanimljiva. On je u predstavi „Slatka Čeriti“ za inspiraciju uzeo Milana Stankovića, a ko će to sad biti, ostaje da vidimo.- Za inspiraciju ću posmatrati sve dive lakšeg morala i igraću po šankovima Beograda. Ne smeta mi da igram starletu i striptizetu, kao ni da glumim ono što je opravdano i što može da pokrene određeno promišljanje kod publike. Uostalom, u Srbiji se danas osećam bolje kao starleta nego kao umetnik i zbog toga je ova uloga sve neophodnija. Želim lagodan život i džipove kao starlete, da li je to loše? Da li je prihvatljivo što su neki glumci završili život u iznajmljenim stanovima i siromaštvu? - istakao je Kaličanin i dodao da o samoj predstavi ne može mnogo da otkriva, ali da veruje da će koncept biti zanimljiv i da ne sumnja u uspeh kad je reditelj Vladimir Lazić.Poređenja s muzičarem ne čude mladog glumca.

Đaja demantuje ugovor
Đaja demantuje ugovor

Sličnost samo fizička

- Fizička sličnost sa mnom je primećena kad je trebalo da se „Koštana“ postavi na Terazijama. Eksperimentisanje sa ženskom stranom je kod mene lik i umeo sam da se na vreme vratim u sebe, a on je počeo da živi taj lik. On odlično peva, a ja nikako. On je ostavio divnu ulogu u pozorištu, a ja pozorište teško ostavljam. Mislim da je sličnost samo fizička - objašnjava Dušan.Reditelj mjuzikla „Mister Dolar“ Vladimir Lazić do zaključenja broja nije se javljao na naše pozive.

Potvrđeno pisanje KuriraFANTOM IZ OPERE STIŽE NA TERAZIJEPosle tri decenije od prvog izvođenja, „Fantom iz opere“ stiže na daske Pozorišta na Terazijama, kako je Kurir prvi pisao, a premijera se očekuje sledeće godine.Režija će pripasti ili Jagošu Markoviću ili Nebojši Bradiću, a za glavnu ulogu odabran je Slobodan Stefanović, dok će se za njegovu partnerku boriti nekoliko koleginica.Mjuzikl britanskog kompozitora Endrua Lojda Vebera, napravljen prema književnom predlošku Francuza Gastona Lerua, svoje prvo izvođenje na Brodveju imao je 26. januara 1988 - dve godine posle debija na londonskom Vest Endu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track