(VIDEO) ČUVAO TAJNU 32 GODINE Evo šta je SLAVKO ŠTIMAC rekao o čuvenoj sceni sa JAGODINKOM SIMONOVIĆ
Foto: Printscreen

Varljivo leto

(VIDEO) ČUVAO TAJNU 32 GODINE Evo šta je SLAVKO ŠTIMAC rekao o čuvenoj sceni sa JAGODINKOM SIMONOVIĆ

Pop kultura -

Slavko Štimac jedan od naših najboljih glumaca, koji je počeo sa glumom kao dečak i koji nikada nije ni upisao Akademiju, čije replike iz mnogobrojnih filmova se godinama ponavljaju.

Jedna od najčešćih replika je "Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi..." iz filma "Varljivo leto 68"... Slavko je očekivao takvo pitanje jer su ga 10.000 puta pitali za Jagodinku Simonović.

Naime, čuvena scena u kojoj Slavko Štimac hvata za grudi lepu pekarku Jagodinku Simonović jedna je od najpoznatijih scena srpske kinematografije.

"Ovaj film u stvari govori o studentskim demonstracijama iz 68. Pitao bih te ja kada bi te deset hiljda puta pitali za "Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi... Kad god me sretnu: Eee, Jagodinka. Na neki način mi je neprijatno što se taj film pamti po toj sceni", rekao je Slavko kod Ivana Ivanovića.

Slavko se prisetio i svojih prvih glumačkih koraka.

"Prvi kadar sam snimao u Kranjskog Gori i reditelj se uhvatio za glavu: Jao, nemoj molim te, recite mu da ne hoda kao Džon Vejn. Ja sam to zapamtio i nikada više nisam hodao tako", prisetio se snimanja sa Vuk samotnjak.

Za film "Ratko i medved" nikada nije dobio honorar i nikada ga nije ni odgledao, a posle toga je dobio i ulogu u Sutjesci gde je igrao kurira. "Sutjeska se dugo snimala i tamo sam proveo par nedelja, a igrao sam kurira i scena tako brzo prođe", rekao je Slavko.

(VIDEO) MESI, MESI Dragana Varagić: Ponovo bih rado bila Jagodinka Simonović

Foto Printscreen
Foto Printscreen

"Nisam završio akademiju, a nisam je ni upisao, niti sam iz Sarajevi, a nisam glumio Boška Buha. Njega je glumio Ivan Kujundžić. Trebalo je da igram ja, jer je "Salaš u malom ritu", režirao Branko Bauer koji je režirao i "Boška Buhu", ali sam nešto drugo radio", otkrio je Slavko.

PEKARKA IZ VARLJIVE 68: Ovako danas izgleda Jagodinka Simonović!

Na snimanju "Gvozdeni krst", kada je imao 15 godina, prvi put video golu ženu."Ja sam, kada smo završili snimanje, koje je bilo u Istri i Sloveniji, i dopisali su mi još scena sa Džejmsom Kobernom u koja je trebalo da se snimi u Englesku. I ja sam šetao po setu i gledao snimanje secene između Džejmsa i jedne bolničarke. I ja sam se šetao, stao iza kamere, imao sam 15 godina i ja posmatram kako probavaju scenu i u jednom momentu ona skida sve sa sebe i sav se zacrvenim i pobegnem. Nije to problem, problem je što sam mislio da sledeća dva dana svi u mene gledaju i kažu eno onog malog bezobraznog. U pitanju je bila samo proba i ja sam se tu, mučenik, našao", ispričao je Slavko Štimac.

Foto Printscren
Foto Printscren

Smatra se da je Slavko Štimac glumac sa najviše ljubavnih scena "Ko to tamo peva", Varljivo leto 68...

KO TO TAMO PEVA STE ODGLEDALI MILION PUTA: Ali ovu grešku u filmu sigurno niste primetili!"Bilo je divno iskustvo. Film je snimljen za 23 dana. Svaki dan smo odlazili mini busom do Delibatske peščare. Bilo je fenomenalno, skupiti ovakvu galeriju glumaca", prisetio se Slavko snimanja filma Ko to tamo peva, ali nije mogao da se seti babe koja se pojavljuje u pojedinim scenama.

Za film "Sećaš li se Doli Bel" morao je da se priprema i proveo je nekoliko dana upijao govor, držao sam se Emirovog govora, a ne onog jalijaškog sarajevskog, jer Emir ima prirodni književni govor. Emir je tada pokazivao neverovatnu upornost da istraje", prisetio se Slavko.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track