Najnovije vesti

KIRA NAJTLI PROGOVORILA O MAJČINSTVU: Strašno je koliko su dadilje SKUPE!
Foto: Profimedia

Holivudski tračevi

KIRA NAJTLI PROGOVORILA O MAJČINSTVU: Strašno je koliko su dadilje SKUPE!

Pop kultura

Kira Najtli progovorila o majčinstvu i povlasticama koje nedostaju mnogim majkama. Kira je svoje prvo dete, ćerku Edi, rodila u maju prošle godine, a nekoliko meseci kasnije vratila se glumi.

"Dadilje u Velikoj Britaniji su veoma skupe, zbog čega mnoge žene ne mogu da priušte sebi da se vrate na posao. Postala sam vrlo svesna koliko sam srećna što mogu da priuštim sebi dobru brigu za dete" rekla je Kira u intervjuu za “Harper’s Baazar”

Ona je naglasila da osim finansijske stabilnosti ima i snažnu emotivnu podršku svog supruga Džejmsa Rajtona.

"Šokantno je koliko košta briga za decu u ovoj zemlji. I treba da bude skupa, jer je reč o teškom i važnom poslu. Međutim, ne postoji nikakva opcija za žene koje žele da se vrate na posao osim ako nisu vrlo dobro plaćene, i mogu sebi da priušte dadilju tokom punog radnog vremena, a pre nego što dete dobije mesto u vrtiću"kaže Kira.

Ona veruje i da bi trebalo da se izjednače porodiljska odsustva za majke i očeve, da bi se na taj način omogućilo porodici da se organizuje štobolje.

"Kada poslodavac razmišlja da zaposli muškarca ili ženu, posmatra ih i misli: “Ona će u nekom trenutku uzeti bar devet meseci ili koliko već, a muškarcu to nije potrebno”. Nemojte mi reći da takve stvari ne utiču na njegovu odluku" dodala je glumica.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...