(VIDEO) PAŽLJIVO SKRIVANE TAJNE: Ovih 10 stvari sigurno niste znali o Simpsonovima
Foto: Printskrin YT

Žute legende

(VIDEO) PAŽLJIVO SKRIVANE TAJNE: Ovih 10 stvari sigurno niste znali o Simpsonovima

Pop kultura -

Simpsonovi su proslavili svoju 25. godišnjicu, a i dan, danas uspevaju da nas iznenade.

Pravi fanovi Simpsonovih se diče kako za njih nema nepoznanica u omiljenoj seriji, pa ipak mislimo da vas možemo iznenaditi pojedinim tajnim detaljima.

1. Članovi porodice Simpson imaju svoje pandane u stvarnosti. Naime idejni tvorac serije, Met Greing ih je bazirao po uzoru na sopstvenu porodicu - otac Homer, majka Mardž i sestre Megi i Lisa. Da li to znači da je on Bart?

2. Bartovo ime je anagram za reč "brat", što na engleskom znači "derište", ali je svakako zanimljivo i istinito značenje na srpskom jeziku.

3. Srednje ime Bartovog najboljeg prijatelja Musolinija je Musolini!

4. Kada je glumac Dastin Hofman gostovao u seriji insistirao je da se njegovo ime ne potpiše već da ulogu navodno tumači Sem Itik, što je referenca na njegovo jevrejsko (semitsko) poreklo.

5. Pravo ime morskog kapetana je Horejšo Mekalister, a prodavca stripova Džefri Albertson.

6. Čuveni muzičar Prins je izrazio želju da gostuje u seriji, ali je odustao kada je video kakvu su mu ulogu dodelili. I dalje se ne zna zbog čega je odbacio ideju.

7. U jednoj čuvenoj epizodi kada je Homer pod uticajem psihoaktivne supstance prikazuje mu se kojot kojeg glumi legendarni Džoni Keš.

8. Bog je jedini lik u seriji koji ima 5 prstiju na šaci.

9. Pol Makartni je pristao da se pojavi seriji pod uslovom da Lisa postane vegetarijanac i da to ostane do kraja serije. Ona se i dan, danas drži ovog načina ishrane.

10. Čuvena holivudska diva Elizabet Tejlor, izgovorila je Megine prve reči - tata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track