MILENA DRAVIĆ SKRHANA BOLOM: Zahvalna sam zbog nagrade, samo NJEGA nema da radost podelim!
Foto: Dado Đilas

Dobričin prsten

MILENA DRAVIĆ SKRHANA BOLOM: Zahvalna sam zbog nagrade, samo NJEGA nema da radost podelim!

Pop kultura -

Milena Dravić emotivno je primila vest o nagradi Dobričin prsten za 2016. godinu koju joj je dodelilo Udruženje dramskih umetnika Srbije.

Istaknuta dramska umetnica rekla je da joj nedostaje pokojni suprug Dragan Nikolić, da s njim podeli radost zbog velikog priznanja.

"Od sveg srca se zahvaljujem svima koji su mi iskreno dodelili ovu veliku, blistavu nagradu. Samo njega nema da radost podeli" rekla nam je Milena Dravić, koja je postala 30. laureat ovog najvišeg glumačkog priznanja u Srbiji.

Milena Dravić i Dragan Nikolić bili su nerazdvojni životni i glumački partneri više od četiri decenije sve do Draganove smrti 11. marta ove godine.

NAJVIŠE GLUMAČKO PRIZNANJE: Milena Dravić dobitnica nagrade Dobričin prsten

Udruženje dramskih umetnika je saopštilo da je ugledna glumačka bijenalna nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo - Nagrada Dobričin prsten - odlukom Žirija za 2016. godinu pripala Mileni Dravić.

"U konkurenciji za Nagradu bilo je 11 istaknutih glumica i glumaca: osim dobitnice Milene Dravić, nominovani su i Livia Banka, Vlastimir Velisavljević, Radmila Živković, Mirjana Karanović, Marko Nikolić, Gorica Popović, Miodrag Radovanović Mrgud, Tihomir Stanić, Saša Torlaković i Dara Džokić. Sedmočlani Žiri odluku je doneo večeras, 15. novembra 2016. godine, tajnim glasanjem i to većinom glasova, a radio je u sastavu: glumci Jasna Đuričić, prethodni dobitnik, Anita Mančić, Predrag Ejdus, predsednik žirija Vojislav Brajović, dramski pisac Milena Marković i reditelji Nebojša Bradić i Egon Savin. Podršku dodeli Nagrade dali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda. O terminu i mestu održavanja svečanosti uručenja zlatne kopije prstena velikog Dobrice Milutinovića dobitnici Mileni Dravić blagovremeno ćemo Vas obavestiti", kaže se u saopštenju UDUS-a.

Foto Dado Đilas
Foto Dado Đilas

Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track