(VIDEO) GLUMICA OTKRILA MRAČNU PROŠLOST: Silovali su me dva puta i od tada nisam ista osoba
Foto: Profimedia

Izašla iz traume jača nego ikada

(VIDEO) GLUMICA OTKRILA MRAČNU PROŠLOST: Silovali su me dva puta i od tada nisam ista osoba

Pop kultura -

Novija nada Holivuda, 29-godišnja Evan Rejčel Vud je nedavno otkrila da je dva puta silovana od strane dve različite osobe, a dodala je da još uvek oseća posledice tih trauma.

Zvezda serije "Zapadni svet" Evan Rejčel Vud je priznala da do sada nije želela da se njen život prepričava kao sentimentalna priča. Ona je u otvorenom pismu koje je objavljeno u magazinu "Roling Stone" rekla da je prvi put to učinio njen dečko, a drugi put ju je silovao vlasnik jednog bara.

"Bila sam žrtva fizičkog, psihičkog i seksualnog zlostavljanja. Ne želim da se stidim zbog toga. Živa sam, srećna i jaka, ali se još uvek ne osećam skroz dobro", rekla je glumica.

Shvatila je da je jako bitno govoriti o ovom problemu i da ne vredi stvari "gurati pod tepih".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"To će podsetiti ljude na pričinjenu štetu i koliko trauma od nekoliko minuta može da ostavi posledica na ceo život. Nije stvar u tome da se preboli, da se pređe preko nemilog sećanja, već to što nikad više nećeš biti isti", napisala je glumica.

Dodala je da je zbog trauma pokušala da izvrši samoubistvo kada je imala 22 godine.

"To je bila najbolja i najgora stvar koja mi se dogodila", rekla je ona. Takođe je priznala da smatra da je njena ranjivost povezana sa njenom biseksualnošću.

Glumica je bila zapaženija i ranijih godina kada je pokazala zavidne glumačke, ali i pevačke sposobnosti u mjuziklu "Across the Universe", ali je slavu dostigla serijom "Zapadni svet" koja ozbiljno ugrožava popularnost "Igre prestola".

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track