(VIDEO) SKANDALOZNO: Otkrivena užasna istina o najgoroj filmskoj sceni SILOVANJA! Glumica je bila...
Foto: Printscreen

(VIDEO) SKANDALOZNO: Otkrivena užasna istina o najgoroj filmskoj sceni SILOVANJA! Glumica je bila...

Pop kultura -

Jedna od najkontroverznijih scena silovanja u istoriji filma, ona iz filma "Poslednji tango u Parizu", zaista je na neki način bila silovanje.

Kritika je tokom godina nahvalila Mariju Šnajder za tu ulogu, tvrdeći da u filmu iz 1973. godine nije "glumila već ispoljavala ulogu iz sebe". Nažalost, dojam da je njena gluma tokom scene u kojoj je Marlon Brando siluje uz pomoć maslaca bila malo prerealistična bio je tačan.

Naime, glumica nije imala pojma što će joj Brando napraviti pred kamerama. Redatelj filma Bernardo Bertolucci priznao je 2013. godine u intervjuu za La Cinémathèque Française da su on i Brando došli na ideju da koriste maslac kao lubrikant u sceni silovanja, ali su odlučili su da to neće reći Mariji pre snimanja.

Bernandu Bertolučiju nagrada za životno delo

"Osećam se grozno na neki način što joj nismo rekli, ali želeo sam reakciju devojke, ne glumice", rekao je.

"Želeo sam da reaguje poniženo. Mislim da mrzi mene i Branda zato što joj nismo ništa rekli."

Marija je bila nepoznata glumica pre uloge u ovom filmu, a iako ju je ta proslavila, njena karijera u Americi nikad nije zaživela.

OTKRIVENA ISTINA POSLE 80 GODINA: Tragedija glumice koju je silovao Klark Gejbl

Nastavila je da snima filmove u Francuskoj, a nikad više nije snimila nijednu golišavu scenu.

Preminula je 2011. u Parizu u 58. godini.

"Osećala sam se poniženo, osećala sam se silovano, i od Branda i od Bertolučija. Nakon snimanja, Brando me nije ni tešio ni izvinio se. Srećom, scena je snimljena iz prve", rekla je jednom prilikom.

U vreme snimanja Brando je imao 48 godina, a Marija tek 19. Posle priznanja reditelja da su prećutali glumici što će napraviti, mnoge poznate osobe reaguje su na društvenim mrežama.

Umrla Marija Šnajder, zvezda "Poslednjeg tanga u Parizu"

"Svim ljudima koji vole ovaj film, zapravo gledate kako 19-godišnjakinju siluje 48 godišnji muškarac. Redatelj je planirao taj napad. Odvratno", napisala je glumica Džesika Čajsten, dok je glumac Kris Evans Evans napisao da više nikad neće pogledati taj film.

"Nismo se više videli posle snimanja filma jer me je ona mrzela", rekao je Bertoluči. Iako je priznao da se oseća krivo jer je to napravio, ne žali zbog toga. "Nisam želio da Mari glumi poniženje i bijes, želio sam da bude ponižena i bijesna. Zbog toga me mrzila cijeli život", rekao je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track