Najnovije vesti

SEKA SABLIĆ ISKRENO: Nećete me još dugo gledati, moje vreme je prošlo!
Foto: Damir Dervišagić

SEKA SABLIĆ ISKRENO: Nećete me još dugo gledati, moje vreme je prošlo!

Pop kultura

Uloga Kristine u filmu "Maratonci trče počasni krug" obeležila je karijeru Jelisavete Seke Sablić. Ipak, legendarnu glumicu nismo imali priliku često da viđemo u domaćim filmovima, a sada je otkrila i zašto.

"Nije me bilo jer me nisu zvali. Ja sam lično zadovoljna, jer film je uvek tražio neko odvojeno vreme. Verovatno je tu bilo i slučajeva gde su me zvali a da ja nisam mogla da odvojim vreme za to. Sećam se da me je zvao i Srđan Dragojević. Film traži mesec dana da budeš na setu. To ja ne mogu. Ali nisam ni sklona tome. Ne volim te odlaske od kuće i takvo druženje. To je sa mnom kontraindikativno.

Sad kad me pitate, bilo je tu i toga, ali glavno je da su me sigurno malo zvali. A pri tom me je i prešišalo vreme. Teško je naći uloge mojih godina sada, ali i pre deset godina. Jednostavno nije bilo mesta", izjavila glumica, koju ćemo uskoro ponovo gledati na platnu u filmu Ivana Marinovića "Igla ispod praga".

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

"Stvarno me nije bilo dugo na filmu, niti će me verovatno biti. Moje je prošlo. Pa prvo sam ja privukla Ivana Marinovića, verovatno jer imam te godine za ulogu, ali i zato što sam, bez lažne skromnosti, proverena glumica. Nisam imala neku preveliku želju da igram, ali kada sam pogledala scenario, videla sam da je studiozno napisano i da nije kao česta uobičajna površina kod nas. Dugo se čekalo da taj film krene, a kad je završen, dugo se čekala premijera. Dobra sam i živa da sad s vama pričam. Teško je setiti se utisaka. Iako je Ivan škrt, ja sam imala priliku da film pogledam, i mogu da kažem da je lep. Svetski je snimljen. Rukopis koji zaista prelazi ove granice", poručuje Seka.

(Danas/Alo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...