(FOTO) ĐURIČKO MENJA PROFESIJU? Voleo bih i ja da se oprobam kao režiser
Foto: Dragan Kadic

Što da ne?

(FOTO) ĐURIČKO MENJA PROFESIJU? Voleo bih i ja da se oprobam kao režiser

Pop kultura -

Ko bi rekao da će “šef” iz klinačkih dana ponovo da mu šefuje, ovoga puta ispred kamera.

U novom filmu, ovog puta, reditelja Nikole Koje, Nikola Đuričko igra malu, ali važnu ulogu. Ovaj glumac koga je publika zavolela još u prvom delu serije “Otvorena vrata” (1994) kao Vojkana, kaže da mu je ova uloga veoma značila.

"Igram malu ulogu. Saradnja sa Nikolom je bila super, ponosan sam što sam bio deo ove ekipe, pa makar i kao taj mali šraf. A film je jedinstven i po tome što je to prvi film reditelja Nikole Koje, nadamo se, tek jedan u nizu, te smo možda prisustvovali istorijskom trenutku. Nikola i ja se poznajemo još iz Radio Beograda, išli smo zajedno kod Mike Aleksića na glumu i on je meni bio šef grupe. Znam Nikolu odavno i on je za mene autoritet i kao glumac i kao kolega", kaže Nikola Đuričko koji otkriva da bi možda želeo da se oproba u istoj ulozi kao i „šef“.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

"Što da ne! To nije daleko od posla glumca. Možda ću se i ja jednom oprobati u režiji", kaže glumac koji u “Stadu“ igra direktora televizije.

"Super je biti direktor televizije. Ali samo na filmu. U stvarnosti nije to lep posao. Jer kako se ispostavilo, čovek tu nema mogućnosti da bira. Ma to je muka živa", kaže Đuričko. A serija “Otvorena vrata” koja ga je vinula u zvezde i gde je takođe igrao pored Zorana Cvijanovića i Vesne Trivalić, za njega je, kaže, jedna od najboljih. Njen nastavak, nažalost, nije prošao dobro kao prvi deo. Ipak, Đuričko za to ima objašnjenje.

"Ni prva sezona nije naišla na dobar odziv kada se prvi put emitovala... Tek kada se reprizirala, ljudi su je prihvatli. Tako će biti i sa nastavkom", kaže Đuričko.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track