PROFESIONALNA LEPOTICA: Poznata manekenka se godinama bori s teškom bolešću, ali u inat tome radi...
Foto: Profimedia

Hrabro

PROFESIONALNA LEPOTICA: Poznata manekenka se godinama bori s teškom bolešću, ali u inat tome radi...

Pop kultura -

Nju smatraju naslednicom Kejt Mos, a pre samo dva dana je proglašena modelom godine.

Sestre Hadid imaju blistavu karijeru, a ono što doskoro nismo znali je to da se Gigi bori sa bolešću koja joj značajno otežava svakodnevicu. Naime, ova 21-godišnja manekenka pati od Hašimoto bolesti štitne zvezde.

"Metabolizam mi se ludački promenio ove godine", otkrila je Gigi.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Hašimotov tireoiditis je bolest štitne žlezde koja je najčešći uzrok oštećenja te žlezde i posledične hipotireoze. Spada u autoimune bolesti, što znači da telo iz nepoznatog razloga prepoznaje štitnjaču kao „uljeza“ i napada je antitelima. Posledica toga je smanjena ili povećana hormonalna aktivnost štitne žlezde. Gigi sada već dve godine uzima lekove da bi ublažila simptome, ali uprkos dijagnozi, ova uspešna devojka odbija da uzme bolovanje .

"Osećam pritisak i vrlo mi je teško da uzem dan za sebe jer ne želim da to utiče na moj profesionalizam", kaže Gigi.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Što je najgore, njena sestra Bela, brat Bred i majka Jolanda Foster u isto vreme vode bitku s lajmskom bolešću. Bela je nedavno ispričala da bolest utiče na njeno pamćenje, a morala je i da prestane sa omiljenim hobijem - jahanjem konja. Lajmska bolest je bakterijska infekcija koju ljudima prenose zaraženi krpelji, koji se često mogu naći u šumama i na kućnim ljubimcima koji izlaze napolje.

(jutarnji.hr/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track