Najnovije vesti

IGLA ISPOD PRAGA: Seka Sablić i Bogdan Diklić nakon Maratonaca opet partneri
Foto: Marina Lopičić

Poslastica za ljubitelje crne komedije

IGLA ISPOD PRAGA: Seka Sablić i Bogdan Diklić nakon Maratonaca opet partneri

Pop kultura

Rediteljski prvenac Ivana Marinovića, film "Igla ispod praga", večeras je premijerno prikazan i u Beogradu.

Priča o stanovnicima malog sela na poluostrvu koji su na pragu da prodaju veliku zemlju i time reše sve svoje probleme, okupila je na jednom projektu nakon više od tri decenije Seku Sablić i Bogdana Diklića.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Čuveni par Kristina i Mirko Topalović iz filma "Maratonci trče počasni krug" igraju dementnu staricu i njenog bliskog rođaka Dondo.

Foto: Promo
Foto: Promo

Film je sniman na poluostrvu Rose u Crnoj Gori, a Seka je i ovog puta nasmejala i rasplakala publiku u Sava centru kao i pre 34 godine.

"Znam da sam se u pripremi te scene na jezeru najviše plašila šta će mi reći mama. Dogovorila sam se s rediteljem Slobodanom Šijanom da slika s druge obale. Nije se ništa ni videlo, pa mi je posle bilo žao. U novom filmu nemamo zajedničkih scena", otkrila je nekoliko dana uoči premijere Sablićeva.

Foto: Promo
Foto: Promo

Glumačku ekipu u ovoj crnohumornoj komediji predvodi Nikola Ristanovski, a pored njega igraju Ljubomir Bandović, Dragana Dabović, Leon Lučev, i mnogi drugi a fotografiju potpisuje Đorđe Arambašić.

Svi oni dopineli su da estetika "Igle ispod praga" podseća na stare italijanske filmove, ali i na radove Živka Nikolića.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Film je već dobio odlične kritike u Holivudu, a njegovi autori nadaju se i Oskaru za najbolje ostvarenje van engleskog govornog područja. Premijeru nisu propustili Nina Janković, Jelisaveta Orašanin, Mima Karadžić, Jug Radivojević i dugi.

(LJ. R.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...