Najnovije vesti

EKSKLUZIVNO! PRODUCENT SERIJE NA RTS OTKRIVA: Rejf Fajns pomaže Vuku da nađe ubicu!
Foto: Marina Lopičić

Intervju Uglješa Jokić, producent

EKSKLUZIVNO! PRODUCENT SERIJE NA RTS OTKRIVA: Rejf Fajns pomaže Vuku da nađe ubicu!

Pop kultura

Uglješa Jokić je producent hit serije „Ubice mog oca“, a njegovo ime poznato je možda i više u Americi nego u Srbiji.

U razgovoru za Kurir ekskluzivno otkriva ko će s Vukom Kostićem od svetskih faca igrati u novoj sezoni, zašto su se mučili da nađu ko će igrati šefa Marjanovića i ko iz njegovog okruženja zna ko je ubio Milicu Despotović.- Prvi put u istoriji televizije i otkad se meri gledanost imamo situaciju da je svaka nova epizoda serije gledanija od prethodne. Više od dva miliona ljudi nas prati svake nedelje.Da li vam kolege čestitaju na uspehu?- Radoš Bajić nam je jedini čestitao i rekao da konačno vidi da jedna serija ima potencijal da uradi nešto slično onome što je on uradio s projektom „Selo gori, a baba se češlja“. Od struke dobijamo samo kritike. Serija je svima super, ali joj nađu i poneku zamerku. Glumci opet imaju negativne komentare na svoje kolege, a verovatno i zbog toga što oni nisu prošli na kastingu.Kome ste otkrili ko je ubica?- Ko je ubica zna moja ćerka koja ima 13 godina. Ona je zbog toga veoma popularna u svojoj školi. Siguran sam da neće nikom reći i imam potpuno poverenje u nju (smeh).Šta će biti radnja nove sezone?- Nova sezona se uveliko već piše, što sam već rekao za Kurir. Ulazimo u neke društvene segmente kao što su estrada i fudbal. Imaćemo i veliko suđenje. Moraće da dobije neki epilog slučaj ubistva Milice Despotović.

Dobar tandem... Rejf Fajns i Vuk Kostić
Dobar tandem... Rejf Fajns i Vuk Kostić

Reditelj Predrag Gaga Antonijević najavio je u intervjuu za Kurir da ćemo u drugoj sezoni videti i neku svetsku zvezdu. Koje su vaše želje kao producenta?

- Ne mogu da govorim o svojim željama, a kazaću vam što je realno. Rejf Fajns obožava da dolazi u Srbiju. Koristi priliku da jednom godišnje dođe u Beograd iako nema nikakvo snimanje. Gaga se druži i privatno s mnogim zvezdama iz Holivuda. Denis Kvejd mu je lični prijatelj, a i Kristijan Bejl proslavlja svaki Božić kod njega u kući jer mu je žena Srpkinja, a dobar drug mu je i Tobi Megvajer. Siguran sam da postoji još imena, ali je najrealnije da Fajns igra pored Vuka.Da li ti je Vuk bio favorit za ulogu inspektora Aleksandra?- Završio sam fakultet u Americi i nisam ni kao reditelj poznavao dobro domaću scenu. Bilo je jedno 20 kandidata za tu ulogu. Više od dva meseca smo gledali glumce za svaku ulogu. Izabrali smo najbolje, što se pokazalo i u seriji.Kome će „Ubice mog oca“ biti odskočna daska u karijeri?- Mlađoj generaciju glumaca. Posebno mi je drago zbog Marka Janketića, koji nepravedno nije dobio šansu na televiziji i filmu. Nina već ima karijeru, a Jelisaveta Orašanin je pokazala da može da igra tip uloge koji se od nje ne očekuje.Koliko glumica je odbilo da igra prostitutku Tijanu?- Bilo je nekoliko koje nisu želele da glume. Njima nije doprlo do mozga da je to Javni servis i termin od 20 sati u nedelju i da to neće biti slikano do kraja. Scena s Jelisavetom je bila tema zbog reči koje je izgovorila.Najteže vam je bilo da pronađete šefa Marjanovića?- U odnosu na Aleksandra imali smo problem da nađemo glumaca tih godina. Bog nas je pogledao s Tihomirom Stanićem. On i Branislav Lečić ne dolaze na kastinge. Stanić je odlučio da ipak dođe na razgovor, što mu je donelo ulogu. U opciji su bili Ljubomir Bandović i Boris Isaković. Peđa Bjelac je došao da bude Marjanović. Njega sam želeo da vidim na projektu zbog moje ćerke, a i „Harija Potera“, i odlično mu je legla uloga ministra.

Novi projekatRATNI SPEKTAKL ZA SVETSKE BIOSKOPENastavljate saradnju i na jednom filmu s Natašom Drakulić i Gagom Antonijevićem.- Radimo zajedno film „Zaspanka za vojnike“ po motivima „Srpske trilogije“ Stevana Jakovljevića, koji govori o Cerskoj bici. Dobili smo deo sredstava od Filmskog centra. Hoćemo da pokažemo jedan bogat i patriotski film, a slobodno će moći da se prikazuje i u stranim bioskopima.

Ljubomir Radanov

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...