37 godina distorzije!

(KURIR TV) ELEKTRIČNI ORGAZAM DOVEO PUBLIKU DO VRHUNCA! Evo kako danas praše pank rok veterani

Pop kultura -

Rokeri su sinoć u krcatoj Amerikani proslavili 30 godina "Distorzije", a na bini im se pridružila i Anica Dobra koja je otpevala "Svečane bele košulje".

Elektirčni orgazam je u krcatoj Amerikani u Domu omladine proslavio 30 godina od izlaska njihovog najuspešnijeg albuma "Distorzija". Pred sam početak koncerta rasprodata je i poslednje karta. Fanovi Orgazma sigurno će još dugo pamtiti ovo putovanje kroz prošlost i u tu 1986. godinu kada je jedan od najboljih jugoslovenskih rok albuma izašao i koji je ustoličio bend na rokenrol scenu.

Gile frontmen (Foto: Aleksandar Jovanović)
Gile frontmen (Foto: Aleksandar Jovanović)

Gile i ekipa bili su raspoloženiji nego ikad, a publika ih je dočekala gromoglasnim ovacijama -"Gile majstore" odzvanjalo je Amerikanom. Kako bi zagrejali fanove za "Distorziju" bend je prvi deo koncerta svirao razne hitove iz duge karijere počevši od "Hajde, bejbe (daj da vidim sad), preko "Pokaži mi", "Da si tako jaka" i druge.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

U publici su bile različite generacije ali su većinom to bili oni kojima je ovo bio povratak u mladalačke dane pa su kao pre 20 godine igrali i pevali, a neki su poveli i decu koja su skakala na ramenima. Usledio je dobro poznat hit "Hodam kao zombi" iz kultnug filma "Crni bombarder", a onda je na oduševljenje svih na scenu izašla glumica Anica Dobra i zapevala "Svečane bele košulje". Publika je pevala u glas.

Nakon kratke pauze "Distorzija" je stupila na scenu i već od prvog akorda "Vudu bluza" pa sve do kraja večeri niko u Amerikani nije stajao. Bend je izveo sve stvari sa njihovog najuspešnijeg albuma.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

"Pevamo za drugaricu koja više nije sa nama, Sonji Savić", rekao je Gile i zapevao "Debela devojka" koju je on napisao glimici dok su bili u vezi. Nizali su se hitovi "Ja sam težak kao konj", "Ne postojim", "Kako bubanj kaže", "Bejbe ti nisi tu" i naravno "Kapetan Esid" uz koju su emocije eksplodirale.

(Mona Cukić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track