Najnovije vesti

KURIR TV NA PROMOCIJI NOVE RADETOVE KNJIGE: Evo kako je Borka pozdravila Šerbedžiju! KAKAV APLAUZ

Dva nova poglavlja

KURIR TV NA PROMOCIJI NOVE RADETOVE KNJIGE: Evo kako je Borka pozdravila Šerbedžiju! KAKAV APLAUZ

Pop kultura

Glumac Rade Šerbedžija predstavlja novo izdanje knjige svoje autobiografske proze "Do poslednjeg daha", kao i zbirke izabrane poezije "Stranac".

Specijalno za srpsko izdanje zvezda Holivuda je napisao dva nova poglavlja, u kojima otvoreno govori o događajima i ljudima koji su presudno uticali na njegov život i umetničku karijeru.

Na promociji će, pored Šerbedžije, govoriti i Borka Pavićević, dramaturg, kolumnista i osnivač "Centra za kulturnu dekontaminaciju", reditelj Dejan Mijač, novinar Dragan Kremer, dok je moderator Aleksandar Đuričić, novinar magazina "Njuzvika".

"Drugarica Borka pozdravlja druga Šerbedžiju", počela je Borka i dobila veliki aplauz.

"Pa što je onda egzil? Je li on nešto dobro ili je nešto loše. Nešto između? Ili je, baš kao i svako stanje, pojava, stvar bogata značenjem, od svega sve pomalo, a ništa do kraja što se čini da jeste. Da li egzil proizvodi nas promjenljive ili one nas neke druge...? Ne jednom je pitanja na koja filozofija nije našla odgovore na sebe preuzela poezija", piše u predgovoru.

Pisana između ekstraliterarnih toposa Zagreba, Beograda, Ljubljane, Londona, Moskve, Provanse... i literarnih i artističkih persona, Vladimira Majakovskog, Arsena Dedića, Danila Kiša, Žike Pavlovića, Edvarda Munka... ali i njegove nuklearne porodice, Šerbedžijina knjiga je knjiga o ratu, žrtvi, o novim počecima kojima nisu prethodila iskustvena ni egzistencijalna dovršenja.

Duboko je humani testament činjenici koju gospodarima rata niti je u interesu priznati, niti imaju intelektualnog ni emotivnog kapaciteta da je prepoznaju. A to je da je svaka nevina žrtva na bilo čijoj strani jedna žrtva previše.

Šerbedžija večeras imam i koncert sa orkestrom Zapadni kolodvor u Sava centru.

Lj.R/EPK

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...