(VIDEO) ODLAZAK BOGOVA METALA: Blek Sabat održao svoj poslednji koncert!
Foto: Profimedia

Legende

(VIDEO) ODLAZAK BOGOVA METALA: Blek Sabat održao svoj poslednji koncert!

Pop kultura -

Legende metal muzike, bend Blek Sabat održao je svoj poslednji koncert u Birmingemu, mestu gde je sastav i nastao pre skoro pola veka.

Vreme je da malo odmorimo od domaćih "pevaljki" kako bi odali počast potencijalno najvećem bendu svih vremena! Ovi večiti momci sui presudno uticali na nebrojeno alternativnih žanrova, da ne govorimo o tome kako bez njih ne bi postojala ni Metalika, ni Pantera, ni Alice in Chains... iako su svi pojedinačno različitih žanrova.

Na svirci u NEC Areni u Birmingemu koja je trajala dva sata, Blek Sabat je odsvirao 15 pesama, a poslednja je bila i prvi hit koji su ikada snimili - "Paranoid", prenosi BBC.

Frontmen benda i pevač, 68-godišnji Ozi Ozborn, zahvalio se publici na skoro pet decenija podrške. Oproštajna turneja počela je u SAD-u u januaru prošle godine, a u sklopu nje su održali čak 81 svirku. Nije loše za ljude koji su što se godina tiče itekako penzioneri.

Black Sabbath je osnovan 1968. godine u Birmingemu. Osnivači benda su bili gitarista i tekstopisac Toni Ajomi, basista Gizer Batler, Ozi Ozborn i bubnjar Bil Vord. Tokom vremena postave benda su se menjale, a jedini član koji je sve vreme ostao u grupi je Ajomi.

Izdali su 19 studijskih i 6 albuma sa živim svirkama. Podsetićemo se njihovog prvenca, ali i poslednjeg, sada već kultne "trinaestice"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track