Rade Šerbedžija: Pregovaram za novi film o Nikoli Tesli
Foto: Profimedia

Sarađuje s Halonenom

Rade Šerbedžija: Pregovaram za novi film o Nikoli Tesli

Pop kultura -

Rade je davne 1977. tumačio lik Nikole Tesle u istoimenoj jugoslovenskoj seriji Eduarda Galića koju kritika smatra jednom od najozbiljnijih televizijskih projekata na prostorima bivše Jugoslavije

Rade Šerbedžija u Zagrebu trenutno radi na filmu „The Guardian Angel“ finskog reditelja Arta Halonena, s kojim, kako je otkrio, pravi film o Nikoli Tesli u kom će glumiti jednu od glavnih uloga.- Trenutno pregovaramo o mojoj ulozi u njegovom idućem filmu o velikom naučniku. Veoma mi je drago što sarađujem s Halonenom - rekao je glumac za hrvatske medije.Rade je davne 1977. tumačio lik Nikole Tesle u istoimenoj jugoslovenskoj seriji Eduarda Galića koju kritika smatra jednom od najozbiljnijih televizijskih projekata na prostorima bivše Juge.

Šerbedžija je neko vreme pravio pauzu od glume nakon smrti prijatelja Borisa Geršaka i oca Danila. Nedavno je u jednom intervjuu otkrio da se teško oporavlja od gubitka, ali da se spremno vraća poslu.Uloga u filmu „The Guardian Angel“, kako je rekao, veoma je zahtevna.- Radnja se temelji na stvarnim događajima i zločinima koji su počinjeni pod uticajem hipnoze u Danskoj tokom 50-ih godina. Reč je o vrlo interesantnom scenariju. Bavimo se problemima koji su vezani za ljude koji su za nacističku Nemačku sprovodili raznorazne stvari, a nakon Drugog svetskog rata nastavljaju neku skrivenu aktivnost. Glumim psihijatra, uz čiju pomoć policija uspeva da razotkrije celu mrežu skrivenih nacista - rekao je Rade.U filmu još glume i Džoš Lukas i Karon Melvil i drugi.M. C.

Bonus video

(KURIR TV) ZAGREVANJE PRED KONCERT: Rade Šerbedžija zapevao sa Branimirom Rosićem!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track