HRVATI IZABRALI SVOG PREDSTAVNIKA: Evo ko će ih predstavljati na Evrosongu
Foto: Facebook/screenshor

Odlučili

HRVATI IZABRALI SVOG PREDSTAVNIKA: Evo ko će ih predstavljati na Evrosongu

Pop kultura -

Žak Hudek predstavljaće Hrvatsku na ovogodišnjem 62. takmičenju za pesmu Evrovizije koje će biti održano u ukrajinskom gradu Kijevu.

U saopštenju Hrvatske radio-televizije istakli su da će i ove godine ostati povezani sa muzičkim šouom "The Voice", u kojem je Hudek jedan od članova žirija.

"Drago nam je što će nas predstavljati upravo Žak Hudek jer je dugogodišnjom saradnjom sa Hrvatskom radio-televizijom te svojom profesionalnošću i izuzetnim vokalnim sposobnostima to i zaslužio", izjavio je voditelj HRT-ovog tima za takmičenje za pesmu Evrovizije (ESC) Željko Mesar.

Hudek će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri koje će biti održano 11. maja, a te večeri gledaćemo nastup i našeg predstavnika, čije ime RTS tek treba da objavi.

"Veoma sam srećan i zahvaljujem Hrvatskoj radio-televiziji na ukazanom poverenju. Biti predstavnik Hrvatske na takmičenju za pesmu Evrovizije za mene je ogromna čast i zahvalan sam na prilici da muzikom predstavljam svoju domovinu na muzičkoj olimpijadi koju će 62. put pratiti cela Evropa, ali i svet. Od danas sav svoj umetnički kapacitet usmeravam na ovaj vredan i opsežan projekat koji za mene, u dosadašnjoj karijeri, predstavlja najveći izazov, ali i odgovornost prema publici i javnosti. Najiskrenije se nadam podršci i pozitivnoj atmosferi i verujem da će to pridoneti konačnom uspehu naše Hrvatske! Obećavam da ću dati baš sve od sebe – svoj talenat, iskustvo, znanje i ljubav uložiću u pesmu koja će nas na najbolji mogući način predstaviti pred stotinama miliona gledalaca koji prate i podržavaju ovaj najveći televizijski šou", izjavio je Hudek.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

HRT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track