PROŠLO JE DVE GODINE OD SMRTI VLADA DIVLJANA: Bio je ostvaren i okružen ljudima koje VOLI!
Foto: Fonet

Sećanje

PROŠLO JE DVE GODINE OD SMRTI VLADA DIVLJANA: Bio je ostvaren i okružen ljudima koje VOLI!

Pop kultura -

Jedan do istinskih velikana jugoslovenske i srpske muzike Vlada Divljan (1958-2015) preminuo je u Beču nakon borbe sa dugom i teškom bolešću.

Prošlo je dve godine od smrti Vlada Divljana, a svi ga se i dlaje rado sećaju i pevaju njegove pesme.

Krajem sedamdesetih godina bio je član džez-rok grupa Merlin i Zvuk Ulice, a od 1980. do 1984. godine bio je predvodnik vokalno-instrumentalnog sastava Idoli.

Od 1985- godine krenuo je sa samostalnom karijerom, u okviru koje je nastavio sa pop-rok formom uporedo baveći se filmskom muzikom.

Vlada Sporčić
Vlada Sporčić

Od avgusta 1991. do septembra 1997. godine živeo je u Autraliji (Sidnej), nakon čega se vratio u Beograd. Od juna 1999. godine je živeo i radio u Beču.

Sad kad govore o njemu kažu da je bio skroman. Ma ne, bio je ostvaren, zadovoljan i okružen ljudima koje iskreno voli. I koji ga obožavaju.

Uklapao se na svakom kontinentu, a uvek je bio potpuno svoj. Smiren, ležeran, šarmantan. Maneken za vino kako mi je jednom samoironično rekao. U ovo vreme vulgarnog samoreklamiranja kada je svaka budala za sebe rekla da je umetnik, pisac, autor, deo kreativnog tima on se jednostavno opisao: romantični buntovnik.

"Ako bi nekom ko je odrastao nakon raspada Jugoslavije trebalo pojašnjavati kako se ponaša ili kako izgleda dragi prijatelj iz Beograda, samo bi pokazali Divljana", napisao je jedan zagrebački novinar.

EPK/ slobodna-bosna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track