Najnovije vesti

TEŠKA TRAGEDIJA: Bila je najlepša glumica Jugoslavije, a umrla je od HEROINA u stanu bez nameštaja!
Foto: Printskrin/Facebook

40 godina karijere

TEŠKA TRAGEDIJA: Bila je najlepša glumica Jugoslavije, a umrla je od HEROINA u stanu bez nameštaja!

Pop kultura

Da je Sonja Savić i dalje među nama, ove godine bi obeležila 40 godina karijere, jer se davne 1977. godine prvi put pojavila na filmu i počela da piše istoriju u filmskoj industriji.

Bila je jedna od najpopularnijih glumica bivše Jugoslavije, pomerila je granice glume i filma i bila je jedna od najlepših žena na ovim prostorima. Umetnosti je dala sve, možda čak i previše.

 

Glumom je profesionalno počela da se bavi sa 16 godina, a već s 21 diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Početkom osamdesetih došlo je njeno vreme.

 

 

Scene u filmu "Una", koji je nastao po romanu Mome Kapora, a govori o ljubavi između profesora Mišela Babića i njegove studentkinje Une Vojvodić, ne zaboravljaju se. Gola Sonja Savić koja jede trešnje na balkonu i zavodi profesora tokom intervjua mnogima se večno urezala u pamćenje.

 

Tokom karijere, zaigrala je u ukupno 50 filmova: "Davitelj protiv davitelja", "Život je lep", "Balkanski Špijun", "Mi nismo anđeli", "Šećerna vodica" i "Jug-jugoistok" samo su neki od filmova kojima je Sonja udahnula dušu.

 

Ipak, privatni život Sonje Savić bio je najduži film u kojemu se pojavila. Jednom prilikom je izjavila kako se odrekla privatnog života kako bi se posvetila umetnosti, a već krajem osamdesetih počele su da kruže priče da se Sonja Savić drogira.

 

Priču je podgrejalo i prijateljstvo s članovima kultne grupe EKV, a pričalo se da je većina umrla od posledica konzumiranja opojnih sredstava.

 

"Nisam bila srećna što se družim s njima. Bila sam srećna što sam pronašla ljude koji su nesrećni kao ja", izjavila je jednom prilikom Sonja koja se nakon rata posvetila radu u Sloveniji.

 

Upravo se u dokumentarnom filmu o EKV-u Sonja posljednji put pojavila u javnosti.

 

 

23.9.2008. godine kao bomba je odjeknula vest da je Sonja umrla u 47. godini života. Novine su bile pune naslova o rezultatima obdukcije, o morfijumi i heroinu koji je pronađen u njenoj krvi nakon smrti. Najstrašnija informacija koja je došla do medija bila je ta da je Sonja pronađena mrtva u stanu koji nije imao nameštaj.

 

Sahranjena je u rodnom selu svoga oca, a na sahrani se nije pojavio niko od kolega.

 

Foto: Printskrin YouTube
Foto: Printskrin YouTube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

Crni mart - Zbog ovih događaja Srbi se naježe na pomen tog meseca

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...