(VIDEO) 45 GODINA OD KUMA Evo zašto se u filmu NIKADA ne čuje reč MAFIJA i ko su prvi izbori glumaca
Foto: Profimedia

Činjenice koje niste znali

(VIDEO) 45 GODINA OD KUMA Evo zašto se u filmu NIKADA ne čuje reč MAFIJA i ko su prvi izbori glumaca

Pop kultura -

U kultnom ostvarenju koje slavi 45 godina od premijernog prikazivanja, glavne uloge umalo su dodeljene potpuno drugim imenima.

Slavno ostvarenje koje u početku niko od tada uspešnih reditelja nije želeo da prihvati, 14. marta napunilo je 45 godina od premijernog prikazivanja 1972. godine.

I dan danas "Kum" je jedno od omiljenih ostvarenja svih generacija, ali da glumačka ekipa nije bila kakva je bila mnogi sumnjaju da bi ovaj film postigao toliki uspeh.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Naime, kada je konačno odlučio da prihvati da prihvati a režira Kuma, Frensis Ford Kopola nleteo je na žestoke muke. Radi se o tome što se njehov izbor glumaca umnogome razlikovao od onog koji su imali svi u studiju. I dok je "Paramaunt" predlagao da glavnu mušku ulogu igraju Entoni Kvin, Džordž K. Skot, Kopola je insistirao Marlona Branda.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Frenk Sinatra i Džejms Kan sami su se nudili za tu ulogu, ali Kopola je ostao dosledan. On je, čak, tada otišao toliko daleko da je pred producentima odglumio napad epislepsije kada su mu saopštili da Brando neće igrati u njegovom filmu.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Skoro pa identična situacija dogodila se i kod odabira glumca koji će igrati Majkla Korleona. Producenti su predlagali Vorena Bitija, Dastina Hofmana, Martina Šina, Džeka Nikolsona, Roberta Redforda i Rajana O Nila, ali Kopola je zahtevao tada još uvek nepoznatog njujorškog glumca Ala Paćina.

Inače, jedna od najvećih misterija jeste kako se u ostvarenju koji prikazuje svet podzemlja i mafijaške porodice, nigde ne pominje reč "mafija", razlog je sledeći – tako je zahtevala prava mafija.

Krajem aprila, Fransis Ford Kopola, Robert De Niro i Al Paćino okupiće se na Trajbeka filmskom festivalu gde će obeležiti 45 godina od premijere prvog dela "Kuma".

(24sata.hr)

POGLEDAJTE BONU(S VIDEO:

Dirljiv susret nakon 30 godina: Ekipa popularne serije ekskluzivno u magazinu Story i dalje želi bolji život

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track