Najnovije vesti

KURIR NA SNIMANJU SERIJE NEMANJIĆI RAĐANJE KRALJEVINE: Kralj Vojin spao s konja na magarca
Foto: Promo

Hit foto

KURIR NA SNIMANJU SERIJE NEMANJIĆI RAĐANJE KRALJEVINE: Kralj Vojin spao s konja na magarca

Pop kultura
02:58h

Glumac se namučio na setu serije „Nemanjići - rađanje kraljevine“, u kojoj igra vladara Stefana Prvovenčanog

„Nemanjići - rađanje kraljevine“, jedna od najobimnijih igranih serija RTS, ušla je u četvrtu nedelju snimanja, a scene s najviše krvi urađene su u Lipovačkoj šumi.

Reditelj Marko Marinković i scenarista Gordan Mihić žele da prikažu turbulentan period naše istorije s kraja 12. i početkom 13. veka, kad su udarili brat na brata zbog vlasti. Jedan od bitnih aspekata biće i sukob između Stefana i Vukana, čije likove tumače Vojin Ćetković i Nebojša Glogovac.

Miki Krstović
Miki Krstović

Ćetković u srpskog verziji „Igre prestola“ igra Stefana Prvovenčanog i otkriva da se autori nisu trudili da ulepšaju život dinastije Nemanjić.- Mnogi će nam suditi da li je ili nije prvi srpski kralj, zašto ima ovakve zube, zašto su mu ovakve šake, kostim... Jednostavno, nismo ništa ulepšavali. Ne želimo da sudimo istoriji niti nekim likovima - objasnio je Ćetković i dodao:- Okolnosti, koje su istorijske, same po sebi su veoma dramske. Ne znam ni sam broj ratova koje su Nemanjići vodili. Videćete kako su se borili da sačuvaju deo naše teritorije i da Srbija postane kraljevina.

Od Nove godine na malim ekranima... Scene iz serije „Nemanjići
Od Nove godine na malim ekranima... Scene iz serije „Nemanjići

On je za potrebe snimanja morao da savlada i jahanje, pa u jednom kadru seo na konja, dok u drugom prešao na magarca.U seriji još igraju i Nada Šargin, Dragan Mićanović, Sloboda Mićalović, kao i Mladen Nevelić, koju tumači lik Stefana Nemanje.

Nakon višemesečnih priprema, 15. marta su nastali prvi kadrovi u okolini manastira Studenica. Snimanje je nastavljeno na Kopaoniku, Fruškoj gori i nadomak Beograda, u Lipovici, gde su podignute palisadna ograda, kapija dvora Stefana Nemanje i selo.

Snimanje će trajati još tri meseca na mestima na kojima su Nemanjići živeli. U seriji će igrati 218 glumaca i biće angažovano 2.700 statista.

Ko je reditelj Marko MarinkovićRADIO SERIJU „MOJ ROĐAK SA SELA“Režiju „Nemanjića“ potpisuje Marko Marinković, a prema scenariju Gordana Mihića. Najpoznatiji je po seriji „Moj rođak sa sela“, a radio je film „Crni Gruja i kamen mudrosti“. Karijeru je počeo kao asistent Aleksandra Đorđevića u filmu „Tesna koža 3“.

Ekipa Kurira

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja